13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verkocht voor 1,35 miljoen!

Wij houden wel van die mooie verhalen waarvan de waarheid nog duidelijk zijn worden. Zoals deze. De Captain America uit de beroemde film Easy Rider is voor maar liefst 1.350.000 euro verkocht aan een liefhebber uit Amerika. Maar is de verbouwde Harley-Davidson van de veiling wel de echte uit de film? Er zijn veel twijfels. Een inwoner van Texas claimt namelijk dat hij de echte Captain America in zijn schuur heeft staan. Gemakkelijk (en wellicht heel slim) roepen natuurlijk, maar een certificaat versterkt de positie van de Texaan aanmerkelijk. 

Liefhebbers bleken echter geen twijfel te hebben, want het Amerikaanse Veilinghuis Profiles in Hollywood meldt vol trots dat er ‘ongelooflijk’ veel biedingen binnen kwamen. Dat is waarschijnlijk ook de verklaring waarom de motor 150.000 euro meer opbracht dan waar van te voren op gehoopt was. 

En dat terwijl het dus zomaar een dik overbetaald knutselwerk kan zijn… Helaas zal het nooit duidelijk worden of dat echt zo is, ook al omdat de nieuwe eigenaar geheim wilde blijven en niemand dus weet waar die dure Captain America nu uithangt. 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen