13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Verkoop België plust wel

Na de dip van 2008 is de Belgische motormarkt ongeveer terug op het oude niveau met 26.000 verkochte motoren per jaar. Toch is alles anders. “De aandacht bínnen de markt is verschoven naar scooters en 125cc-modellen”, zegt Timmy Smets van Honda België op nieuwsblad.be. “Dat is een kwestie van de files te slim af te zijn.”

Het aantal nieuwe inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers is in 2011 licht gestegen bij onze zuiderburen, met 1,5 procent om precies te zijn. En dat is dus vooral te danken aan de opmars van de scooter. “Tot voor kort speelde de funfactor een belangrijke rol bij de aankoop van een motorfiets. Nu wordt een motor heel vaak gekocht om de files te ontlopen. Lichte scooters verkopen dan ook het meest, gevolgd door de 125cc-motors en de grote scooters.”

Onduidelijk is overigens wat de soepelere rijbewijsregels van België hieraan bijdragen. Lees meer op nieuwsblad.be.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen