Verkoop België plust wel

Na de dip van 2008 is de Belgische motormarkt ongeveer terug op het oude niveau met 26.000 verkochte motoren per jaar. Toch is alles anders. “De aandacht bínnen de markt is verschoven naar scooters en 125cc-modellen”, zegt Timmy Smets van Honda België op nieuwsblad.be. “Dat is een kwestie van de files te slim af te zijn.”

Het aantal nieuwe inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers is in 2011 licht gestegen bij onze zuiderburen, met 1,5 procent om precies te zijn. En dat is dus vooral te danken aan de opmars van de scooter. “Tot voor kort speelde de funfactor een belangrijke rol bij de aankoop van een motorfiets. Nu wordt een motor heel vaak gekocht om de files te ontlopen. Lichte scooters verkopen dan ook het meest, gevolgd door de 125cc-motors en de grote scooters.”

Onduidelijk is overigens wat de soepelere rijbewijsregels van België hieraan bijdragen. Lees meer op nieuwsblad.be.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.