Verlichting op motorkleding mag niet

Led-verlichting op motorkleding is de laatste jaren geen uitzondering meer. Steeds vaker zie je van die ‘kerstbomen’ rondrijden. En waarom niet zou je denken… Alles voor veiligheid. Of toch niet? Ahum, verlichting op je motorpak is helemaal niet toegestaan. Dit opvallende nieuws meldt de RAI Vereniging op haar website.

In de wet staat volgens de RAI precies hoe (en ook wanneer) een motorfiets verlicht moet zijn. Over verlichting op motorkleding staat echter niets letterlijk geschreven maar uit de begeleidende tekst blijkt het toch echt verboden te zijn. Binnenkort zal in de wet zelfs expliciet verlichting op motorkleding verboden worden.

Echte regelfreaks doen er goed aan naar raivereniging.nl te gaan want daar wordt veel dieper in gegaan op het hoe en waarom. De hele discussie heeft kort samengevat bijzonder veel te maken met het knipperende fietslichtjesdebat van een paar jaar geleden…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?