13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Verlichting op motorkleding mag niet

Led-verlichting op motorkleding is de laatste jaren geen uitzondering meer. Steeds vaker zie je van die ‘kerstbomen’ rondrijden. En waarom niet zou je denken… Alles voor veiligheid. Of toch niet? Ahum, verlichting op je motorpak is helemaal niet toegestaan. Dit opvallende nieuws meldt de RAI Vereniging op haar website.

In de wet staat volgens de RAI precies hoe (en ook wanneer) een motorfiets verlicht moet zijn. Over verlichting op motorkleding staat echter niets letterlijk geschreven maar uit de begeleidende tekst blijkt het toch echt verboden te zijn. Binnenkort zal in de wet zelfs expliciet verlichting op motorkleding verboden worden.

Echte regelfreaks doen er goed aan naar raivereniging.nl te gaan want daar wordt veel dieper in gegaan op het hoe en waarom. De hele discussie heeft kort samengevat bijzonder veel te maken met het knipperende fietslichtjesdebat van een paar jaar geleden…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen