13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Vernieuwd Finlandcircuit gaat 2 juli open

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Het lange wachten van de crossende jongens, meisjes, heren en dames lijkt beloond te gaan worden. Aanstaande woensdag gaat het vernieuwde Finlandcircuit open voor de eerste groep rijders. Om een eerste indruk van de baan te krijgen en een goede start te kunnen maken, heeft het bestuur besloten om de eerste keer open te gaan voor de (jeugd)solo motor rijders tot en met 125cc. De tijden dat er door deze groep (solo motor rijders tot en met 125cc) gereden kan worden is van 16:00h tot 20:00h.

Mooi circuit
Alle andere rijders zullen nog heel even geduld moeten hebben, maar die zullen snel ook hun hart kunnen ophalen op het vernieuwde, compacte maar zeer uitdagende Finlandcircuit. Er is de laatste weken op en rond het circuit veel werk verricht en dat heeft zicht vertaald in een erg mooi circuit, de beperkte ruimte is uitermate goed ingericht.

Zijspanrijders
Sinds jaar en dag staan de rijders van de quads en zijspannen in een hoog aanzien van het bestuur, het eerste aanzicht van het circuit laat weinig mogelijkheden zien, maar zoals altijd doen wij ons uiterste best om ook deze doelgroep te bedienen. Wij zullen ons intern beraden of er ruimte gecreëerd kan worden om aan de wensen van deze rijders tegemoet te komen. Ik kan nog geen enkele toezegging doen, maar alle mogelijke opties worden onder de loep genomen. Wel hopen we op nog een beetje extra geduld daarvoor, en vraag ik ook om op met name de social media met respect naar elkaars mening en mogelijkheden te kijken. De signalen die we nu via de social media krijgen spelen niet in het voordeel. Ook deze groep kan en mag rekenen op het feit dat wij ook zeker en vast naar mogelijkheden zoeken, maar ook wij zijn aan de beperkte mogelijkheden gehouden. En er zal vooral naar de veiligheid gekeken worden. Het bestuur rekent op zijn beurt op een sportieve en geduldige houding van alle rijders, en in het bijzonder van de quad en zijspan rijders.

Verder nog een aantal bijkomende zaken:
Er zullen een aantal spelregels volgen die ter plaatse verduidelijkt worden, maar voor een paar willen we toch zeker even de aandacht:
1) Er mag niet met motoren in het rennerspark gereden worden. 2) Er komt een beperking op het aantal rijders in de baan. 3) Wij willen iedereen oproepen om zich niet aan illegale rijders praktijken te wagen: geen wildcrossen, en niet alleen in de regio maar ook daar buiten. 4) Verder roepen wij iedereen op om lid te worden van de vereniging, de kosten hiervoor zijn € 15.—per kalender jaar. 5) Zonder KNMV licentie kan er niet gereden worden, een KNMV district licentie is bij de inschrijving aan te vragen,  de mogelijk zal geboden worden om een daglicentie te verkrijgen. 6) De entreekosten zullen € 13.50 per training bedragen voor leden van de vereniging, en € 15.—voor niet leden. 7) Het is ten strengste verboden het afgesloten deel of delen van het terrein te betreden

Reguliere opening
Na de eerste publiekelijke opening van aanstaande woensdag 2 juli zullen we evalueren en een beslissing nemen of we en wanneer we regulier open kunnen gaan. Wij zullen dat dan zsm. op de diverse verschillende manieren communiceren.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen