vrijdag 29 maart 2024

Voorkom vakantieboetes door onwetendheid

Motorrijders vinden in het buitenland feilloos de mooiste stuurwegen, maar hoe hard we er wettelijk mogen rijden is vaak onduidelijk. De app ‘Going Abroad’ maakt een einde aan die onduidelijkheid. De app verandert een smartphone in een encyclopedie die de verkeersregels van alle Europese landen opsomt.De app van de Europese Unie geeft informatie over onderwerpen die het meeste aanleiding geven tot ongevallen, zoals snelheidsbeperkingen, alcoholpromillages, verkeerslichten en het gebruik van mobiele telefoons.

In 22 talen beschikbaar
Sommige informatie laat motorrijders koud. De app geeft ook informatie voor fietsers en automobilisten. Een helmplicht voor fietsers op Malta kan ons niet boeien, maar de maximale snelheden op het eiland wel. Sommige landen schrijven ook voor dat motorrijders een veiligheidsuitrusting bij zich dragen. Die vind je ook terug op ‘Going abroad’. De app is in 22 talen beschikbaar voor iPhone en iPad, Google Android en Microsoft Windows.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen