Vernieuwde scooters bij BMW

BMW vernieuwd zijn maxiscooters voor het nieuwe jaar. De grootste veanderingen zitten in de motor van de maxiscooters. De C 650GT en de C 650 Sport krijgen namelijk wat verbeteringen in de continu variabele transmissie (CVT) waardoor deze soepeler functioneert. De overbrengingsverhoudingen in de CVT zijn wat aangescherpt maar ook zijn er nieuwe centrifuulgaalgewichten en voeringen gebruikt om het schakelen nog soepeler te maken.

De scooters zijn al uitgerust met ABS maar krijgen nu ook hulp van ASC (Automatic Stability Control). Dit zorgt ervoor dat je vanuit iedere bocht veilig gas kunt geven zonder dat je kans hebt dat het achterwiel wegspint. Veilige kilometers dus. Op de 650 GT is er nog een handigheidje gebouwd waardoor deze kilometers nog veiliger worden: Dodehoeksensoren. 

Als finishing touch zijn er flink wat esthetische ingrepen aan de looks van de twee BMW’s gedaan. Naast de nieuwe kleurstellingen is er ook een nieuwe uitlaatdemper gemonteerd en zien we verchroomde onderdelen op het stuur. Nieuw op de maxiscooters is automatische dagrijverlichting. Die kun je dus niet meer vergeten.

De BMW’s staan per 5 december bij de dealers. De C 650 Sport zal € 11.950 gaan kosten en de 650 GT vierhonderd euro meer: € 12.350.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.