zondag 29 januari 2023

Vernieuwde scooters bij BMW

BMW vernieuwd zijn maxiscooters voor het nieuwe jaar. De grootste veanderingen zitten in de motor van de maxiscooters. De C 650GT en de C 650 Sport krijgen namelijk wat verbeteringen in de continu variabele transmissie (CVT) waardoor deze soepeler functioneert. De overbrengingsverhoudingen in de CVT zijn wat aangescherpt maar ook zijn er nieuwe centrifuulgaalgewichten en voeringen gebruikt om het schakelen nog soepeler te maken.

De scooters zijn al uitgerust met ABS maar krijgen nu ook hulp van ASC (Automatic Stability Control). Dit zorgt ervoor dat je vanuit iedere bocht veilig gas kunt geven zonder dat je kans hebt dat het achterwiel wegspint. Veilige kilometers dus. Op de 650 GT is er nog een handigheidje gebouwd waardoor deze kilometers nog veiliger worden: Dodehoeksensoren. 

Als finishing touch zijn er flink wat esthetische ingrepen aan de looks van de twee BMW’s gedaan. Naast de nieuwe kleurstellingen is er ook een nieuwe uitlaatdemper gemonteerd en zien we verchroomde onderdelen op het stuur. Nieuw op de maxiscooters is automatische dagrijverlichting. Die kun je dus niet meer vergeten.

De BMW’s staan per 5 december bij de dealers. De C 650 Sport zal € 11.950 gaan kosten en de 650 GT vierhonderd euro meer: € 12.350.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen