maandag 15 april 2024

Waar mag je met de Pasen niet motorrijden?

Allereerst zijn natuurlijk de afspraken van kracht die we vanaf 12 maart zijn overeengekomen: blijf thuis, alleen als het echt moet kun je deur uit. Maar goed, als je moet en zult…

Er is de afgelopen dagen veel over te doen geweest. Motorrijders die gedragsregels aan hun laars lappen en het zo voor andere motorrijders verpesten. Het is een oud probleem, dat door het coronavirus extra wordt uitvergroot. En zoals zo vaak: het gedrag van enkele motorrijders heeft gevolgen voor alle motorrijders. En daar balen wij enorm van. Een overzicht van de afgesloten gebieden tot nu toe:

Zuid-Limburg: Heuvelland

Afgelopen weekeinde klaagden bewoners van het Heuvelland steen en been over grote groepen motorrijders die de ‘corona-afspraken’ niet in acht namen. Ook de herrie van sommige motoren en het gescheur over de bochtige wegen schoot ze in het verkeerde keelgat. Gevolg: het Heuvelland is vanaf donderdag tot en met maandag gesloten voor dagrecreatie. Na maandag wordt besloten of de sluiting wordt verlengd.

Noord-Holland: Zuiderdijk

Uit ervaring weten we dat de Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen vooral in de lente op z’n mooist is. De ontluikende bomen, het uitzicht over het IJsselmeer. Nederland op z’n mooist op een van de mooiste dijkwegen. Maar helaas: afgelopen weekeinde regeerde de anarchie en dat laat de veiligheidsregio Noord-Holland geen tweede keer gebeuren.

Zeeland: hotspots

Ook in Zeeland was het hommeles. En daar hebben de Zeeuwen van geleerd. De maatregel die de overheid op 12 maart jl afkondigde, wordt nageleefd. Iedereen die niets te zoeken heeft in Zeeland loopt kans gefêteerd te worden met een bekeuring. Ook zijn enkele hotspots gesloten: boulevard van Vlissingen, parkeerterrein bij Perkpolder en het Kopje van Kanada bij Terneuzen.

Gelderland: Posbank blijft open

Meevaller van de maand: de gemeente Rheden heeft ondanks alle herrie, drukte en misdragingen besloten de Posbank niet te sluiten voor dagtoerisme. Dus een oproep aan al die ‘enkele motorrijders die het voor velen verpesten’: rijd met de Pasen als de weerlicht naar de Posbank en zorg dat er einde komt aan deze meevaller.

Waarschuwing traumachirurgen

Nederlandse traumachirurgen roepen wielrenners en motorrijders op om dit weekend extra voorzichtig te zijn als ze de weg op gaan. Veel ziekenhuizen zijn door het coronavirus erg vol en dus zijn de mogelijkheden voor opnames en spoedoperaties voor letsel na ongelukken beperkt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

19 Reacties

 1. Naar mijn mening is discriminatie verboden in Nederland. Dat er een klein gedeelte van de motor rijders voor overlast bezorgen geloof ik graag. Remedie handhaven! Mijn zoon zit bij de politie en op het moment hebben ze het extreem rustig.

  De hele groep motor rijders aanpakken is hypocriet en lijkt meer op b.v. verboden voor kleurlingen, verboden voor joden. Ook mensen die als groep beschuldigd werden van alles en nog wat.

  Als we de economie steunen met koffie, gebak, lunch enz. zijn we wel welkom? Nogmaals handhaven, geld ook voor de golf gti, corsa, mercedes, audie enz.

  Ik rijd vanaf 1975 motor met een pauze in de perioden dat mijn kinderen in huis waren en zeker ik rij ook weleens te hard, maar altijd op door de rdw goedgekeurde motoren. Dus geen db killer, handhaven. Te hard rijden, handhaven en niet discrimineren.

  Ik hoor net weer de reclame op t.v. wees eens lief voor elkaar!!!!!

  Maar goed zou het ook zo zijn als je niet op alle wegen mag rijden dat je dan ook minder wegenbelasting hoeft te betalen? Zal wel niet denk ik.

  Nogmaals veiligheid regio’s ga handhaven daar los het probleem eerder mee op dan agressie veroorzaken en discrimineren.

  • helemaal mee eens en neit voorzichtig handhaven, het gaat om mensenlevens.
   dit riekt inderdaad naar discriminatie.

  • handhaven is de enige remedie, wegen afsluiten is de weg van de minste weerstand; de lokale eenheden krijgen het dus extra druk met handhaven op de gesloten wegen/gebieden, als men daar niet gaat handhaven blijft er geen enkele weg over om even rustig uit te waaien; waarom de Posbank niet dicht gaat is mij een raadsel

   • Om even rustig uit te waaien, was het maar rustig, het is verschrikkelijk onrustig, zeg maar heel erg lawaaiig!

   • Er is door Marcouch aan gegeven dat lawaai op zich geen reden is om een dijk of toeristische weg af te sluiten!! Wel handhaven daar!!

  • Ik begrijp bovenstaand niet.

   Er wordt aan iedereen gevraagd niet onnodig naar buiten te gaan.
   Aan iedereen wordt gevraagd binnen te blijven.
   Hoe onnozel kun je dan zijn om lekker egoïstisch op je fiets, brommer / motor of wat dan ook te stappen en plezier ritjes te gaan maken.
   En Ja, er is nergens concreet gezegd dat het verboden is.. maar bovenstaande lijkt mij toch duidelijk genoeg.

   Stop met janken. Ga lekker een filmpje kijken of je vrouw vervelen..

  • Het feit dat je zegt dat je ook wel eens te hard rijd ,zegt al genoeg , je heb dus gewoon maling aan de wet en past hem alleen toe als het jou uitkomt, je had tijdens je motorrij examen te hard moeten rijden, o nee want dan had je je papiertje niet gehad.
   En je dan verschuilen achter , ja maar ik rij een door de rwd goed afgekeurde motor.
   Jullie zijn gewoon fout en zullen nu gewoon de gevolgen moeten ondergaan.
   Gewoon net zoals in belgie, het totale recreatie verkeer deze periode stil leggen.

   • Wat een onzin om zo’n negatieve reactie te doen. Weet je hoeveel autorijders er elke dag wel eens te hard rijden , net als u zelf waarschijnlijk. Een motorrijder die gewoon zijn tochtje aan het rijden is, verspreid het virus niet. Nee wel met zoveel mogelijk buiten wandelen. Dat helpt.!!!

  • Naar mijn mening moeten de politie, als ze het toch zo rustig hebben, meer controleren op snelheid op de snelwegen. Met name ’s ochtends, op de A27, wordt je voorbij gescheurd door aso rijders in Audi’s en BMW’s. Ook de Belgen die gebruik mogen maken van onze snelwegen menen zich niet te moeten houden aan de 100 km die voor iedereen geldt. Laat ze grof betalen, keer op keer. Dat zal misschien helpen om hun snalheid aan te passen.

 2. Jan Motor.
  Gaat weer lekker en Nederland.
  Lijk meer op nsb praktijiken zo langzamerhand.
  Straks ook nog verplichte app op je motor. kunnen ze hem op afstand stop zetten!
  Ga zo door Nederland.
  Het wordt tijd dat we met zijn allen een snaar het malieveld gaan.
  Zal ook wel niets helpen.
  Ik wordt eigenlijk een beetje rebels de laatste dagen.

  RIVM: jammer dat het noorden zo weinig besmettingen heeft. wordt er geen immuniteit opgebouwd.
  Ik hoef geen immuniteit. ben zolang zamerhand immuun voor alles en nog wat.
  Vooral voor alle verboden.

  • Ach ja, je bent asociaal of je bent het niet, ik dacht dat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven, in ieder geval kunnen die motorrijders er goed voor zorgen, dat het noorden niet achterblijft wat het aantal besmettingen betreft.Ik dacht ook dat wegen niet voor recreatie waren, maar voor vervoer wat mensen of goederen!

 3. Wil toch heel even reageren op de afsluiting van de dijken in Nederland. Het is allemaal kort door de bocht, om gelijk naar de motorrijder te wijzen. Ten eerste is het luchtruim nu heel rustig, dus iedere db die wandelaars horen is snel te veel. Ik heb vorig weekend met de motor gereden tussen Arnhem en Nijmegen, over de dijken van de Rijn, Maas en Waal. Ja er waren veel wandelaars, maar moeten die nu op een gewone rijbaan, want dat is een dijk, met z’n 2e naast elkaar lopen? En aan de tegemoet komende kant ook 2 wandelaars naast elkaar, dan komen er tegengesteld ook nog 2 fietsers naast elkaar aan, die de wandelaars gaan inhalen? Dan moet ik er nog gewoon tussendoor zien te komen? Maar het ligt wel aan de motorrijders!!!

  • Nee hoor…. het ligt niet aan ‘de motorrijders’. Het ligt aan ‘de motorrijders’ die zo idioot tekeergaan dat die andere verkeersdeelnemers er niet meer op zouden passen. Die persé dijken als circuits willen zien en vinden dat hun herriepot van Den Helder tot Maastricht hoorbaar moet zijn.

   Die andere verkeersdeelnemers hebben minstens zoveel recht op die dijk als jij.

 4. Voor al het bovenstaande valt natuurlijk iets te zeggen. Ja, het is discriminatie en alle wegen zouden in principe moeten openstaan voor motorrijders. Vorig weekend was het eerste mooie weekend van het jaar en veel mensen waren ondanks Corona erop uit getrokken. Ik heb zelf ook wat dijkjes afgetokkeld in Noord Holland en dat ging prima, ondanks fietsers en voetgangers.
  Maar laten we eerlijk zijn, er waren erg veel motorrijders en ze waren lang niet allemaal netjes. Ik erger mij zelf ook kapot aan herrieschoppers en snelheidswaanzinnigen. Uiteindelijk verpesten zij het voor ons allemaal. Ik wil bij deze alle motorrijders oproepen elkaar waar mogelijk aan te spreken op hun gedrag, hou je uitlaat origineel en als je zo nodig met je knietje aan de grond wil, ga dan naar een trackdag op het circuit.

 5. Zit met verbijstering de reacties hier te lezen. Zijn jullie nou zo egoïstisch en stompzinnig? Gisteren liep ik gezellig met mijn vrouw een rondje rond het dorp. Tot 2x toe een idioot die op een drukke 80km weg het gas vol open trok. Kennelijk ook een fanatiek aanhanger van loud pipes save lives doctrine.

  Kun je gaan lopen verdedigen maar feit is dat ik een mooi overzicht had op de weg, parallelweg en diverse erven erom heen. En als die idioot langsrijdt zie je zowat alle hoofden geirriteerd omdraaien. Er reden meer motoren, maar bij diegenen die ‘normaal’ reden’ gebeurt dat dus niet.

  Ik rij graag motor, lekker rustig tuffend door het landsschap en baal ervan dat er stapels idioten zijn die dit strucutureel verpesten. En dat ‘kleine groepje’ is heaas niet zo klein als je zou wensen.

  Dus oproep aan ALLE motorrijders… DOE Ff NORMAAL. Voor racen en blérpijpen graag naar het circuit.
  Overigens mogen ze wat mij betreft de straffen voor die blérpijpen flink opschroeven.

  Ik gun ieder zijn pleziertje, maar die snelheidsduivels en blérpijpers verpesten het imago van de hele community.

 6. Alle afsluitingen danken we aan ons eigen gedrag als groep ,de goede rijders zijn stil en vallen daar tussen niet op , ik ben enthousiast motorrijder en heb afgelopen zondag met kromme tenen de ongeloofelijke stroom scheurders en lawaaimakers zien voorbij gaan op de dijk voor mijn huis in de Krimpenerwaard. In lokale media wordt gepleit voor verder afsluitingen in de Krimpenerwaard. Maak je borst maar nat die komen er echt als we nu niet thuis blijven.

  De oproep van alle organisatie bladen etc moet luiden

  BLIJF THUIS

  G. Heuvelman

 7. Zuid Holland / Utrecht
  De Meije is dit weekeinde vanuit Woerden, Nieuwkoop en Bodegraven afgesloten voor motoren. Aan alle zijden staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen