Waar mag je met de Pasen niet motorrijden?

Allereerst zijn natuurlijk de afspraken van kracht die we vanaf 12 maart zijn overeengekomen: blijf thuis, alleen als het echt moet kun je deur uit. Maar goed, als je moet en zult…

Er is de afgelopen dagen veel over te doen geweest. Motorrijders die gedragsregels aan hun laars lappen en het zo voor andere motorrijders verpesten. Het is een oud probleem, dat door het coronavirus extra wordt uitvergroot. En zoals zo vaak: het gedrag van enkele motorrijders heeft gevolgen voor alle motorrijders. En daar balen wij enorm van. Een overzicht van de afgesloten gebieden tot nu toe:

Zuid-Limburg: Heuvelland

Afgelopen weekeinde klaagden bewoners van het Heuvelland steen en been over grote groepen motorrijders die de ‘corona-afspraken’ niet in acht namen. Ook de herrie van sommige motoren en het gescheur over de bochtige wegen schoot ze in het verkeerde keelgat. Gevolg: het Heuvelland is vanaf donderdag tot en met maandag gesloten voor dagrecreatie. Na maandag wordt besloten of de sluiting wordt verlengd.

Noord-Holland: Zuiderdijk

Uit ervaring weten we dat de Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen vooral in de lente op z’n mooist is. De ontluikende bomen, het uitzicht over het IJsselmeer. Nederland op z’n mooist op een van de mooiste dijkwegen. Maar helaas: afgelopen weekeinde regeerde de anarchie en dat laat de veiligheidsregio Noord-Holland geen tweede keer gebeuren.

Zeeland: hotspots

Ook in Zeeland was het hommeles. En daar hebben de Zeeuwen van geleerd. De maatregel die de overheid op 12 maart jl afkondigde, wordt nageleefd. Iedereen die niets te zoeken heeft in Zeeland loopt kans gefêteerd te worden met een bekeuring. Ook zijn enkele hotspots gesloten: boulevard van Vlissingen, parkeerterrein bij Perkpolder en het Kopje van Kanada bij Terneuzen.

Gelderland: Posbank blijft open

Meevaller van de maand: de gemeente Rheden heeft ondanks alle herrie, drukte en misdragingen besloten de Posbank niet te sluiten voor dagtoerisme. Dus een oproep aan al die ‘enkele motorrijders die het voor velen verpesten’: rijd met de Pasen als de weerlicht naar de Posbank en zorg dat er einde komt aan deze meevaller.

Waarschuwing traumachirurgen

Nederlandse traumachirurgen roepen wielrenners en motorrijders op om dit weekend extra voorzichtig te zijn als ze de weg op gaan. Veel ziekenhuizen zijn door het coronavirus erg vol en dus zijn de mogelijkheden voor opnames en spoedoperaties voor letsel na ongelukken beperkt.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?