Verwijzing naar het verleden

Met de nieuwste scooter wil Vespa een verwijzing maken naar het jaartal 1946, het jaar waarin het Italiaanse merk het leven zag. Vespa wil met de 946 een brug slaan tussen het verleden en de toekomst en dat is vooral te zien aan het design van de scooter. De 946 is geïnspireerd op de Mp6, het allereerste prototype van Vespa uit 1946. De zadel van de motor zweeft voor een gedeelte over het achtereinde van de scooter, iets wat een uitvergroot detail is van de Mp6.

De 946 is voorzien van een 125cc V3, wat goed is voor 8,5 kW bij bij 8.250 tpm en een maximumkoppel van 10,7 Nm bij 6.500 tpm. Dat design en beperkte oplage wat mag kosten blijkt wel uit het prijskaartje van 9.000 euro, dat moet worden neergelegd voor de nieuwe Vespa. De Vespa 946 is vanaf mei verkrijgbaar bij dealers.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.