Twaalfde Superpole voor Sykes

De Superpole van het WK Superbike werd gisteren verreden onder een Spaanse blauwe lucht. Tom Sykes zetten met zijn tijd van 1 minuut 59,339 zijn twaalfde Superpole van zijn carrière neer. De Engelse coureur spaarde beide kwalificatie banden op voor Superpole drie, deze strategie bleek perfect te werken.

Chaz Davies deed dezelfde strategie, alleen ging hij weid in zijn laatste ronden, waardoor hij de kans op pole positie aan zich voorbij zag gaan. Hij start vandaag vanaf de derde plek achter WK leider Eugene Laverty.  

Drievoudig wereldkampioen Supersport Kenan Sofouglu start vandaag vanaf de best mogelijke plek op het circuit van Aragon, met een tijd van 2 minuut 01,450 vertrekt de Turk morgen vanaf de eerste plek op de Supersport grid. Sofuoglu zetten zijn tijd neer in de slot minuten van de kwalificatie en hield daarmee Sam Lowes van pole af. De Engelse rijder was niet 100% fit door een crash tijdens de kwalificatie, de kwalificatie had toen nog 35 minuten te gaan en later nam hij nog deel aan de sessie. Fabien Foret start vanaf de derde plek.

Nederlands trots Michael van der Mark start morgen met zijn motor vanaf de tweede startrij met een zesde tijd. Van de Mark kwam aan het einde van de kwalificatie ten val, waardoor hij zijn tijd niet meer kan aanscherpen.  
 

Foto: 2snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.