Verzekeringstip: Motor voor uw zoon of dochter verzekeren? Wees eerlijk over de bestuurder!

Het klinkt heel onschuldig; uw zoon of dochter heeft net het motorrijbewijs gehaald en koopt zijn of haar eerste motor. Zonder schadevrije jaren kan het verzekeren best een kostbare aangelegenheid zijn. Er wordt immers alleen gerekend met de instap no-claimkorting en nog niet met schadevrije jaren. Om het motorrijden betaalbaar te maken voor uw zoon/dochter biedt u aan om de verzekering op uw naam te zetten en uw schadevrije jaren te gebruiken voor zijn verzekering.

Deze constructie is onjuist en kan vervelende gevolgen hebben. Een verzekeraar vraagt namelijk altijd naar de verzekeringsnemer (premiebetaler) en de regelmatige bestuurder. De premie van een motorverzekering wordt gebaseerd op het risico van de regelmatige bestuurder, u begrijpt dat een verzekeraar het risico van een 18-jarige hoger inschat dan van een ervaren bestuurder met de nodige schadevrije jaren en dat de premie dus hoger ligt.

Op het eerste gezicht lijkt er niet zo veel aan de hand, totdat de verzekeraar er achter komt. Dit kan hele vervelende gevolgen voor u en uw zoon of dochter hebben. Allereerst kan een verzekeraar het tekort aan betaalde premie op u verhalen, ten tweede kan een verzekeraar eventuele schade op u verhalen, ook kan de verzekeraar uw verzekering direct opzeggen en in het ergste geval u zelfs als fraudeur aanmelden bij FISH (Fraude Informatie Systeem Holland). In de laatste 2 gevallen heeft dit ook gevolgen voor het aanvragen van verzekeringen in de komende 8 jaar; een verzekeraar wil altijd weten of u een verzekering is geweigerd of opgezegd en controleert of u in FISH geregistreerd staat.

Daarnaast bouwt uw zoon of dochter geen schadevrije jaren op, dus stelt u het probleem alleen maar uit. Dat is het allemaal niet waard toch?

Wilt u overleggen wat een betere constructie kan zijn voor uw zoon of dochter? We denken graag met u mee! Bel ons op 0172-427298 of stuur een mail naar info@motornl-verzekering.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?