Moto3 Verenigde Staten: Rood, rood en debuutzege Izan Guevara

Mocht hij nog een kleine hoop hebben gekoesterd wereldkampioen te worden, na de vrijdagse training wist Sergio Garcia dat hij die hoop kon begraven. De in de stand op een gedeelde tweede plaats staande Spanjaard viel in FP1, reed nog wel FP2, maar voelde zich daarna niet fit. In het ziekenhuis bleek dat hij een bloeding in zijn nieren had opgelopen en kreeg een startverbod voor de rest van het weekend. Zijn landgenoot Xavier Artigas was bij de start vanaf de vijfde plaats iets te gretig en zag zijn te vroege start bestraft worden met twee Long Laps. Vanwege een ...
Mocht hij nog een kleine hoop hebben gekoesterd wereldkampioen te worden, na de vrijdagse training wist Sergio Garcia dat hij die hoop kon begraven. De in de stand op een gedeelde tweede plaats staande Spanjaard viel in FP1, reed nog wel FP2, maar voelde zich daarna niet fit. In het ziekenhuis bleek dat hij een bloeding in zijn nieren had opgelopen en kreeg een startverbod voor de rest van het weekend. Zijn landgenoot Xavier Artigas was bij de start vanaf de vijfde plaats iets te gretig en zag zijn te vroege start bestraft worden met twee Long Laps. Vanwege een val van Filip Salac werd de race afgebroken en volgde een herstart over slechts vijf ronden. Izan Guevara - Moto3 Junior-wereldkampioen van 2020 - leidde bij het afbreken, startte daarom vanaf de pole, vertrok op kop, maar kreeg een dreun te verwerken toen hij zijn GasGas met een gebroken schokdemper aan de kant moest zetten. Maar ook deze race werd afgebroken na een gigantische crash op een recht stuk van het circuit. Deniz Öncü week van zijn lijn af en raakte Andrea Migno, die onderuit ging. Zijn op de baan liggende motor werd op volle snelheid geraakt door Jeremy Alcoba en Pedro Acosta. Tot ieders opluchting stonden de coureurs meteen weer op. Öncü kreeg door de stewards van de FIM een stevige straf opgelegd: hij mag niet deelnemen aan de volgende twee GP’s. Wat te doen na twee afgebroken races? Een herstart over een nog kortere race? Nee, er werd besloten dat de stand na het eerste afbreken de uitslag zou zijn. Een terechte beslissing, want de meeste coureurs hadden geen zin om nogmaals van start te gaan. De enige minuten eerder nog diep teleurgestelde Guevara behaalde zo zijn eerste GP-zege. Dennis Foggia deed ook goede zaken in het WK, want hij werd tweede, terwijl Acosta slechts achtste werd. Hun onderlinge verschil bedraagt nu 30 punten (was 42). Uitslag Moto3 Verenigde Staten 1. Izan Guevara (E), GasGas;2. Dennis Foggia (I), Honda;3. John McPhee (GB), Honda;4. Jaume Masia (E), KTM;5. Deniz Öncü (TR), KTM. WK-stand (na 15 van 18 races) 1. Pedro Acosta (E), KTM, 218;2. Foggia, 188;3. Sergio Garcia (E), GasGas, 168;4. Romano Fenati (I), Husqvarna, 138;5. Masia, 135.

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?