maandag 11 december 2023

Vespa 75 jaar: expositie in Autoworld Brussel

Ben je een Vespa-fan en of in de buurt van Brussel en op zoek naar iets leuks? Als je voor 15 augustus 2021 het Autoworld Museum in Brussel bezoekt, stuit je naast een verbazingwekkende collectie auto-geschiedenis, maar ook op een serie Vespa’s. Autoworld heeft namelijk ook een speciale tentoonstelling vanwege het 75-jarig jubileum van Vespa. Dus staan er zeldzame Vespa’s uit de hele wereld te pronken..

Vespa’s behoren tot ’s werelds meest geliefde scooters. België kent zelfs meer dan 60 officieel erkende Vespa-clubs! Dat is heel wat enthousiasme in één land, opvallend ook omdat België – net als Nederland – een klein land is.

BMW CE 04, BMW’s elektrische motorscooter van de toekomst

Hoewel de expositie Vespa: 75 Years Young in Brussel plaatsvindt, komen de tentoongestelde modellen overal vandaan. Nadat Vespa na de Tweede Wereldoorlog zijn iconische scooters begon te maken in Pontedera, Italië, gaf het zijn ontwerpen ook in licentie aan verschillende andere fabrieken in heel Europa. In de naoorlogse jaren smachtten mensen naar betrouwbaar, eenvoudig persoonlijk en goedkoop vervoer. Vespa hielp daar graag bij. Zeldzame scooters werden in licentie gebouwd in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje. Die zijn dan ook een trots onderdeel van deze expositie.

De tentoonstelling laat ook Piaggio Ape-driewielers zien, evenals enkele van de nieuwste Vespa’s, zoals de nieuwe Vespa Elettrica. Maar je kunt ook de 75th anniversary Vespa of de Vespa 946 van dichtbij bekijken.

Autoworld is – nog – zeven dagen per week geopend en je kunt online tickets kopen. Toegangstijden tot het museum zijn verdeeld in shifts van een half uur, maar controleer vooral ook de laatste informatie over eventuele beperkingen vanwege COVID-19.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen