LiveWire One is de Harley-Davidson LiveWire, maar dan goedkoper

Een paar maanden geleden kondigde Harley-Davidson aan dat LiveWire een eigen merk zou worden en niet slechts een model in de Harley line-up. En nu wordt het eerste LiveWire-model getoond, de One. Het is eigenlijk gewoon een Harley-Davidson LiveWire met één groot verschil: hij is een stuk goedkoper.

De LiveWire One begint bij 21.999 dollar. Ter vergelijking, de Harley-Davidson LiveWire begint bij 29.799 dollar. Dus de One is maar liefst bijna $8.000 goedkoper.

Ondanks de prijsdaling verliest de One niet echt iets, behalve de oranje kleuren van de Harley-versie. De One is alleen verkrijgbaar in wit of zwart. Voor de rest krijg je hetzelfde 15,5-kWh-accupakket dat ongeveer 235 km bereik in de stad heeft en 120 km op de snelweg. De One heeft ook dezelfde elektromotor die 105 pk en 117 Nm koppel levert. De One heeft hetzelfde chassis en hetzelfde uiterlijk. Hij ondersteunt nog steeds DC-snelladen, waarmee je 80% van de capaciteit in 45 minuten kunt opladen of 100% in een uur.

Harley-Davidson maakt van LiveWire een elektrisch motormerk

Dus tenzij je echt de lakkleuren van de H-D LiveWire moet hebben, lijkt de LiveWire One de beste manier om een elektrische ‘Harley’ te kopen. Maar dan moet je wel woonachtig zijn in Californië, New York of Texas, wat dat zijn de drie US-staten waar de nieuwe elektrische motorfiets vooralsnog wordt verkocht. Maar je kunt er natuurlijk op wachten dat de LiveWire One ooit ook naar Europa komt. Wanneer? Geen idee.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?