donderdag 29 februari 2024

Vespa Elettrica RED: voor het goede doel

De Vespa Elettrica RED is een opvallende editie van de onsterfelijke scooter van Piaggio. Het model is volledig afgewerkt in het rood, tot aan de bekleding van de zitting. Dit specifieke model moet aantrekkelijk zijn voor iedereen met een hart, want het werd ontwikkeld voor, en wordt aangeboden in samenwerking met de RED Association. Deze stichting werd opgericht door Sonny Bono en Bobby Shriver en biedt hulp aan mensen die lijden aan een ziekte. Oorspronkelijk werd RED opgericht om diegenen over de hele wereld te helpen die getroffen waren door AIDS; nu bestrijdt RED ook de nieuwe plaag, COVID-19.

RED heeft gestaag bijgedragen aan het Global Fund en meer dan 700 miljoen dollar ingezameld, waardoor het meer dan 220 miljoen mensen in de meest kwetsbare gemeenschappen ter wereld kon helpen. Door de creatie van Vespa RED heeft Piaggio een actieve en bewonderenswaardige positie ingenomen in de strijd, aangezien 100 dollar voor elk verkocht Vespa RED model wordt gedoneerd.

2022 Honda ADV350: motorscooter met zucht naar avontuur

De RED is een speciale versie van de Vespa Elettrica, een praktische en stedelijke pendelaar die zich door het verkeer beweegt met klassieke Vespa behendigheid, stil en zonder uitstoot van gassen. De Vespa Elettrica wordt aangedreven door een 4kW-motor die het maximale vermogen levert dat in Europa is toegestaan voor bromfietsen.

De elektrische power unit werd ontwikkeld door Piaggio, met inbegrip van de luchtgekoelde 4,2 kW/h-lithium-ion batterij, in samenwerking met LG Chem, die de individuele cellen levert om een zeer solide en betrouwbare 48-volt batterij op te laden. De Vespa Elettrica bereikt een topsnelheid van 51,5 km/u voor gemakkelijk cruisen in de stad.

En deze (Vespa Elettrica) RED is absoluut en onmiskenbaar rood, van de gegoten aluminium wielen tot de carrosserie aan de zadelbekleding, een gedurfde en adembenemende ontwerpkeuze. En het is allemaal voor een zeer goed doel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen