Suzuki presenteert twee specials: 2022 Suzuki GSX-S950 GP en GSX-S1000 SERT

Suzuki presenteert twee special editions: 2022 Suzuki GSX-S950 GP en GSX-S1000 SERT. Niet alleen de Katana krijgt een make-over voor de Motoshow van Milaan, ook de GSX-S950 en GSX-S1000 steken in een nieuw pak. Al blijft de vernieuwing beperkt tot de bovenste laag: Suzuki presenteert zowel een GP- als een SERT-editie. Beide kleurstellingen vormen een ode aan de Suzuki machines in de MotoGP en het WK Endurance.

De GP-editie neemt de ECSTAR-kleurstelling over van de GP-motoren uit Hamamatsu, waarbij het blauw en zilvergrijs overheersen.

De SERT-editie pakt uit met de kleuren die we kennen uit het World Endurance Championship: rood, zwart en een witte belettering, afgewerkt met een blauw lijntje.

2022 Aprilia RS 660 Limited Edition en Tuono 660 Factory

Onderhuids onveranderd

Onder de nieuwe laklaag vallen geen vernieuwingen te noteren: de GSX-S1000 blijft dus z’n krachtige zelve, met een vier-in-lijn die er 152 pk uit perst. De in 2020 aan het gamma toegevoegde GSX-S950 lijkt als twee druppels water op z’n grote broer. Maar deze Suzuki doet het met 95 pk (70 kW), waardoor-ie nog net kan teruggezet worden op 48 pk (35 kW). En dus in aanmerking komt voor het A2-rijbewijs!

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?