Video en foto’s: Rossi en Hamilton ruilen van machine

We weten inmiddels dat Rossi het fantastisch vindt om in Formule 1-wagens te rijden. Formule 1-fans weten inmiddels dat Hamilton het prachtig vindt om op snelle motoren te rijden. Zo is hij ambassadeur van MV Agusta en reed hij al eens snelle rondes met onze eigen Michael van der Mark.

Deze week ruilden Rossi en Hamilton van vervoersmiddel. Hamilton reed op diverse Yamaha GP-machines waaronder die van Rossi. Valentino pakte het stuur van de Mercedes W08 Formule 1-auto uit 2017 beet. Jawel: de kampioenswagen van Hamilton.

De ruil vond plaats op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Hamilton en Rossi genoten ervan elkaars disciplines uit te proberen én elkaar in actie te zien. “Het was awesome een legende als Valentino in mijn auto te zien”, zegt Hamilton.

Net zoals destijds met Van der Mark, waren de twee ook samen op motoren op de baan. Rossi op z’n eigen motor, Hamilton op die van Vinales. Volgens Rossi deed Hamilton het niet slecht: ‘Hij was briljant op de motor.’

Ook van de Mercedes W08 is Rossi zeer onder de indruk. “Ik heb wel eens eerder een Formule 1-auto bestuurd”, zegt de Italiaan, die tussen 2004 en 2010 geregeld Ferrari-bolides rondreed, “maar er is sindsdien veel veranderd. Ik was zeer onder de indruk van de auto en het Mercedes-team.” Het was ook wel even wennen, erkent Rossi, maar: “Zodra ik het ritme te pakken had, kon ik echt pushen.”

Overigens bericht het Italiaanse ‘La Republica’ dat Hamilton is gecrasht op de machine van Rossi. Hamilton spreekt dit echter tegen: ‘Er waren geen problemen en we hadden een geweldige dag.’ Hamilton crashte wel eens eerder een motorfiets, tijdens de test met Van der Mark. Van der Mark destijds daarover: ‘Hij is snel en absoluut niet bang.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?