VIDEO – GS Trophy, dag 3: Team NL wint!

Winst! Daar kwam Team NL voor naar Nieuw-Zeeland, en dat is wat ze kregen op dag 3. Met de jetlag zo goed als verwerkt stond het team gretig aan de start, met een special stage in het diepe strandzand van Nieuw-Zeeland. Die met verve door Xavier in een snelle tijd werd afgerond zodat het team vol vertrouwen door kon naar special stage 2.

Nou ja, special stage? Je handschoenen door een nekbrace gooien, alsof je aan het jeu de boulen bent, is niet bepaald waarvoor de mannen naar Nieuw-Zeeland kwamen. Máár, ook bij deze opdracht wordt prima gescoord. Peet mist nipt, maar Xavier en Jaap weten hun handschoenen tegen de nekbrace aan te gooien waarmee ze de helft van de mogelijke aantal punten scoren. De truc om de handschoenen met zand en stenen te vullen wierp vruchten af, want het overgrote deel van de teams blijkt hier een nulscore te halen!

Special stage 3 is er een die Jaap op het lijf geschreven is. De technicus rondt de trial-oefening met slechts twee voetjes aan de grond en ook dat betekent een topscore. Het gevoel na afloop? Een voorzichtig positief gevoel. Van een dagoverwinning willen de mannen niets weten: ‘Nee, zó goed ging het nou ook weer niet!’

Maar wanneer ’s avonds de dagstand bekend wordt gemaakt, blijkt Team NL de dagoverwinning te pakken te hebben. Én, minstens zo belangrijk: in de algemene tussenstand staat het team derde, op nipte achterstand op de nummer twee.

Nikki kwamen we onderweg helaas helemaal niet tegen. Morgen proberen we haar weer voor de camera te krijgen! Haar team staat nu een-na-laatste, en Nikki kennende zal haar dat niet naar de zin zijn.

En de route onderweg? Die was prachtig, en die laten we je dan ook hieronder zien:

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?