20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

VIDEO – GS Trophy, dag 4: sleutelen en navigeren

Wanneer in het holst van de nacht de wekker gaat, en Team NL hooguit drie uur slaap heeft gehad, is er vanuit de tentjes het nodige gezucht en gegeeuw te horen. Tja, de ferry naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland wacht!

Na 140 F850GS’en aan boord vastgezet te hebben begint de drie uur durende oversteek, waarbij de teams onaangekondigd een opdracht voorgeschoteld krijgen. Het is een BMW-quiz die vooral over de GS-serie gaat.

Na een rit van nog geen honderd kilometer is er voor het eerst een vroege aankomst in het kamp. Al wachten daar nog twee proeven: een navigatie-opdracht en een mooie sleutel-oefening. Beide proeven vallen in de smaak bij Team NL: Jaap heeft een boekje bij zich vol navigatie-aantekeningen en alle drie de mannen kunnen behoorlijk sleutelen.

Hoewel alle opdrachten behoorlijk gaan, zijn er landen die werkelijk uitstekend presteren. Vooral Frankrijk maakt een klapper van jewelste, en staat plots aan de leiding in het klassement. Zuid-Afrika scoort eveneens goed en staat stevig op de tweede plek. Nederland zakt helaas af naar de vijfde plek. Gewoon goed presteren blijkt bepaald geen recept voor het podium.

Maar, de Trophy beleef je natuurlijk het beste met beeld en geluid! Motor.NL is dan ook live aanwezig:

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen