VIDEO – GS Trophy, dag 7: Duwen!

Zo’n nieuwe F850GS, en nu al een lege accu? Nee hoor, het is Special Stage 1 van deze zevende dag van de BMW GS Trophy in Nieuw-Zeeland. De opdracht is simpel: start in zo kort mogelijke afstand je motor, zonder de startknop te beroeren. Simpel toch? Nou, niet voor de Zuid-Koreanen, die het advies van Jaap iets te serieus namen en daarom in de vierde versnelling probeerde aan te duwen. Nee, dat heeft ze geen goeds gedaan in de tussenstand!

Team NL staat in die tussenstand zelf ook behoorlijk vast. De zesde plek biedt weliswaar uitzicht op het podium, maar het gaat héél moeilijk worden om ook daadwerkelijk op dat podium te belanden. Vandaag scoorde Team NL weliswaar de vijfde plek waarmee het Rusland passeert, maar de voorsprong van het leidende trio (Zuid-Afrika, Italië en Frankrijk) is behoorlijk. Wel doet het gerucht de ronde dat de laatste Special Stage van morgen er eentje is met dubbele punten. Dát kan wel eens doorslaggevend zijn!

Afijn; check de video en dan zie je ook hoe goed Team NL het deed in de eerste Special Stage. Tja, als het om rijden gaat, behoren Jaap, Xavier en Peet absoluut tot Trophy-top.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?