13 C
Nederland
zondag 29 mei 2022

VIDEO – GS Trophy, dag 7: Duwen!

Zo’n nieuwe F850GS, en nu al een lege accu? Nee hoor, het is Special Stage 1 van deze zevende dag van de BMW GS Trophy in Nieuw-Zeeland. De opdracht is simpel: start in zo kort mogelijke afstand je motor, zonder de startknop te beroeren. Simpel toch? Nou, niet voor de Zuid-Koreanen, die het advies van Jaap iets te serieus namen en daarom in de vierde versnelling probeerde aan te duwen. Nee, dat heeft ze geen goeds gedaan in de tussenstand!

Team NL staat in die tussenstand zelf ook behoorlijk vast. De zesde plek biedt weliswaar uitzicht op het podium, maar het gaat héél moeilijk worden om ook daadwerkelijk op dat podium te belanden. Vandaag scoorde Team NL weliswaar de vijfde plek waarmee het Rusland passeert, maar de voorsprong van het leidende trio (Zuid-Afrika, Italië en Frankrijk) is behoorlijk. Wel doet het gerucht de ronde dat de laatste Special Stage van morgen er eentje is met dubbele punten. Dát kan wel eens doorslaggevend zijn!

Afijn; check de video en dan zie je ook hoe goed Team NL het deed in de eerste Special Stage. Tja, als het om rijden gaat, behoren Jaap, Xavier en Peet absoluut tot Trophy-top.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen