vrijdag 19 april 2024

Video: Restauratie drie Suzuki’s van Barry Sheene

Tijdens Motorcycle Live 2019, een motorevent in Groot-Brittannië, werden drie Suzuki’s in hun oude glorie zijn hersteld. Het waren motoren waarop Barry Sheene ooit zijn races reed.

Nigel Everett en Martyn Ogborne, ex-Grand Prix-techneuten, werkten samen met Suzuki’s Vintage Parts Programme aan de wederopbouw van drie Suzuki 500’s. Het waren de motoren waarop Sheene meedeed aan de Grand Prix. De racemotoren die door beide mannen onder handen werden genomen waren de XR45 uit 1984, herkenbaar aan de DAF-sponsoring. Een speciale XR23A uit 1979. En de RG500 met grote boring waarmee Sheene de Transatlantic-serie en in het Formule 750-kampioenschap reed.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen