donderdag 6 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Video: Yamaha Racing Heritage Club viert Britse geschiedenis op Donington Park

De Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) werd opgericht om de rijke race-erfenis van de fabrikant te vieren en te beschermen, en deed dat in stijl op Donington Park, waar het zijn debuut maakte in het Verenigd Koninkrijk. Na de ASI Motoshow in Varano, Italië, de Sunday Ride Classic op Circuit Paul Ricard, Frankrijk, en de Sachsenring Classic in Duitsland, was de YRHC-stand een van de grootste attracties op Donington Park, met een aantal van de grootste namen in de Britse racerij die een verschijning maakten tijdens het weekend.

Een grote groep legendarische Britse racers, waaronder zevenvoudig Grand Prix-wereldkampioen Phil Read, Chas Mortimer, Alan Carter, Niall en Tarran Mackenzie en nog meer, nam deel aan de festiviteiten van de Yamaha Racing Heritage Club tijdens het CRMC Classic Motorcycle Festival op Donington Park in het Verenigd Koninkrijk op 30 en 31 juli.

Het waren echter niet alleen de coureurs die in het middelpunt van de belangstelling stonden, want de indrukwekkende reeks tentoongestelde machines omspande de gehele 65-jarige geschiedenis van Yamaha, van hun allereerste fabrieksracemotor, de 250 cc YD-A uit 1957 en de eerste Yamaha die in het Verenigd Koninkrijk racete, de Sonny Angel YDS-1R uit 1960, tot aan Tarran ‘Taz’ Mackenzie’s 2021 British Superbike winnende McAMS Yamaha R1.

Ondanks crash op Silverstone blijft Aleix Espargaró verbazen

De onbetwiste ster van de show was Yamaha’s allereerste grand prix-wereldkampioen, achtvoudig Isle of Man TT-winnaar en meest succesvolle rijder ooit in termen van titels voor de fabrikant, Phil Read. Tijdens zijn roemruchte carrière won Read 52 grands prix en behaalde 121 podiumplaatsen. Bovendien werd hij de eerste persoon die grand prix-titels in de 125cc-, 250cc- en 500cc-klasse won. Read zette Yamaha in 1963 op de kaart toen hij in 1964 het 250 cc-wereldkampioenschap won op een RD56, maar dat was nog maar het begin van een episch verhaal.

Hij zou nog vier wereldkampioenschappen voor Yamaha winnen, waaronder het wereldkampioenschap 250cc in 1971, toen hij als privateer deelnam op een zeer speciaal aangepaste TD2-B van eigen ontwerp. Deze motorfiets stond bekend als de Team Read Castrol Yamaha en verschilde van de standaard motorfiets door een aangepast frame, droge koppeling, schijfremmen voor en achter en een radicaal getuned motorblok, gebouwd door voormalig Yamaha Race Technician Ferry Brouwer.

Het was een emotioneel weekend voor Read, want hij werd herenigd met een liefdevol gerestaureerde versie van deze machine, samen met een replica van zijn Team Read Castrol Yamaha 350cc-motorfiets uit 1971, gebaseerd op de TR2-B: ‘Wat een geweldige dag! De hereniging met deze twee motoren en het weerzien met enkele oude vrienden uit het verleden was ongelooflijk. Het was heerlijk om de racegeschiedenis op deze manier te vieren, en ik kon niet geloven hoe populair ik was. Ik denk niet dat ik ooit zoveel handtekeningen heb gezet.’

Naast Read voegde Yamaha’s allereerste 500cc grand prix-winnaar, Chas Mortimer, zich bij de rest van de YRHC-legendes voor de handtekeningensessie op zondag, 50 jaar nadat hij die historische overwinning behaalde tijdens de Spaanse GP van 1972 op het stratencircuit Montjuic in Barcelona. Mortimer is de enige motorcoureur in de geschiedenis van het motorracen die wereldkampioenschaps races heeft gewonnen in de 125-, 250-, 350-, 500- en 750-klasse. Net als Read heeft hij ook acht TT-overwinningen op zijn naam staan en hij was dan ook zeer verheugd om aan het evenement deel te nemen. ‘Wat een geweldige set-up! Ik had geen idee dat er zo’n grote opkomst zou zijn; het was een geweldige manier om de dag door te brengen,’ aldus Mortimer.

Alan Carter, die voor een sensatie zorgde door in 1983 op 18-jarige leeftijd de Franse 250cc GP van Le Mans te winnen in slechts zijn tweede race voor het wereldkampioenschap en daarmee de jongste grand prix-winnaar ooit te worden, was ook van de partij. De Schot kreeg zelfs de kans om op het historische circuit van Donington Park aan boord te stappen van de echte YZR250 die hij 39 jaar eerder naar de overwinning reed: ‘Naar de garage lopen en mijn motorfiets uit 1983 zien, de motor ruiken en voor de fans hier in Donington de pitstraat uitrijden, was een van de mooiste momenten van mijn leven,’ aldus Carter.

Bovendien waren allround wegracelegende, vijfvoudig TT-winnaar en tweevoudig Formule 2-wereldkampioen Brian Reid, de Zuid-Afrikaanse voormalig grand prix-coureur Alan North, tweevoudig Brits 250cc-kampioen Donnie McLeod en voormalig GP 500cc-coureur Steve Parrish aanwezig om handtekeningen uit te delen aan de fans en hen te vergasten op verhalen van weleer. Vader en zoon duo Niall en ‘Taz’ Mackenzie maakten de ongelooflijke rijders line-up compleet, waarbij drievoudig Brits Kampioen en voormalig 250cc en 500c GP rijder Niall deelnam aan de YRHC-paraderonde op Gene Romero’s 1975 Daytona 200 winnende TZ750. Hij werd op de baan vergezeld door ‘Taz’, de regerend Brits Superbike kampioen, die reed op de 1991 YZR500 van Niall’s teamgenoot dat jaar, Jean-Philipe Ruggia.

Na afloop gaf Niall toe dat het rijden op een van de motoren van zijn helden een droom was die uitkwam: ‘Ik had al eerder foto’s van de motor gezien en als kind was ik al een grote fan van Gene Romero, maar om op zijn Daytona 200-motor te mogen rijden was gewoon onwerkelijk.’ Voor ‘Taz’ was het de eerste keer dat hij ooit op een 500cc tweetaktmotor had gereden, en het was emotioneel te weten dat het dezelfde motor was als die waarop zijn vader 21 jaar eerder reed: ‘Ik ben opgegroeid met het kijken naar deze motor, maar heb er nooit op kunnen rijden. Ik heb maar een paar rondjes gereden en het rustigaan gedaan, maar ik heb hem een paar keer op het rechte stuk opengetrokken en het was een prachtige motor om te rijden. Om op dezelfde motor als mijn vader te mogen rijden, samen met hem op het circuit, voor de fans in Donington Park, was een buitengewoon moment.’

Het eerste jaar van de YRHC is een groot succes geweest, en voor 2023 staat de activiteitenkalender propvol, met verschillende evenementen die binnenkort worden aangekondigd. Als je in het bezit bent van een klassieke Yamaha-racemotor en geïnteresseerd bent om lid te worden van de YRHC om exclusieve voordelen te ontvangen zoals geavanceerde technische ondersteuning en de kans om je machine te laten registreren in de officiële database, stuur dan een e-mail naar yrhc@yamaha-racing.com voor meer informatie.

Ferry Brouwer

Yamaha Racing Heritage Club – Technisch Supervisor

‘Om hier op Donington park te zijn, met zo’n geweldige line-up van rijders en motoren, is ongelooflijk geweest. Het is heel speciaal om de passie van de fans te zien en samen met hen de rijke racegeschiedenis van Yamaha te vieren. Niet alleen waren enkele van de grootste namen uit de Britse racerij aanwezig om de fans te ontmoeten, maar we hadden ook een van de beste collecties racemotoren die ik ooit heb gezien, van 1957 tot nu. Ik wil Yamaha UK en alle YRHC-leden en -verzamelaars bedanken die hebben bijgedragen aan dit spectaculaire evenement. Het was een zeer succesvol inauguratiejaar voor de YRHC, en we kijken uit naar nog veel meer.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen