‘Vier zwarte zaterdagen in plaats van één’

In de vakantieperiode is er niet één, maar zijn er vier zwarte zaterdagen. Nagenoeg op iedere zaterdag van eind juli tot eind augustus moeten vakantiegangers rekening houden met zware files.

Dit blijkt althans uit gegevens van navigatiebedrijf TomTom. Uit de statistieken van 2010, die gebaseerd zijn op de positiepaling van verkeersdeelnemers met een TomTom, is op te maken dat de vier langste files op de zaterdagen in de zomer nauwelijks in lengte van elkaar verschillen.

De zwarte zaterdag is een term om de verkeersdrukte in Europa aan te duiden als gevolg van de massale vakantie-uittocht. Deze valt normaal gesproken in het laatste weekend van juli of het eerste weekend van augustus.

TomTom zegt nu dat er dus vier zaterdagen zijn waarbij rekening gehouden moet worden met extreem lange files.

Afbeelding: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.