vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Vijftig is te oud om met de motor te rijden’

Volgens de Vlaamse advocaat Paul Thomas kunnen vijftigplussers beter niet meer met de motor op de weg komen. Dit opvallende nieuws meldde onze vrienden van demotorsite.be. Meester Thomas deed die uitspraak tijdens een zitting van de politierechtbank in Kortrijk. Thomas staat daar een dame die twee jaar geleden betrokken was bij een ongeval waarin een 52-jarige motorrijder om het leven kwam. Opmerkelijk is dat advocaat Thomas zelf een ex-motorrijder is en naar eigen zeggen dus uit ervaring spreekt.

“Ik ben zelf 61 jaar en ik ben met motorrijden gestopt omdat ik niet meer zelfverzekerd genoeg was. Zeker als je niet elke dag met de motor rijdt, moet je op een bepaald moment je beperkingen durven te erkennen. Als je ouder wordt, reageer je niet meer zo snel als iemand van achttien. Het ongeval werd deels veroorzaakt doordat het slachtoffer panikeerde toen hij de auto van mijn cliënte op zich zag afkomen”, aldus de 61-jarige advocaat.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen