vrijdag 26 april 2024

‘Vijftig is te oud om met de motor te rijden’

Volgens de Vlaamse advocaat Paul Thomas kunnen vijftigplussers beter niet meer met de motor op de weg komen. Dit opvallende nieuws meldde onze vrienden van demotorsite.be. Meester Thomas deed die uitspraak tijdens een zitting van de politierechtbank in Kortrijk. Thomas staat daar een dame die twee jaar geleden betrokken was bij een ongeval waarin een 52-jarige motorrijder om het leven kwam. Opmerkelijk is dat advocaat Thomas zelf een ex-motorrijder is en naar eigen zeggen dus uit ervaring spreekt.

“Ik ben zelf 61 jaar en ik ben met motorrijden gestopt omdat ik niet meer zelfverzekerd genoeg was. Zeker als je niet elke dag met de motor rijdt, moet je op een bepaald moment je beperkingen durven te erkennen. Als je ouder wordt, reageer je niet meer zo snel als iemand van achttien. Het ongeval werd deels veroorzaakt doordat het slachtoffer panikeerde toen hij de auto van mijn cliënte op zich zag afkomen”, aldus de 61-jarige advocaat.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen