zaterdag 20 april 2024

Vijftig nieuwe Harley’s binnen vijf jaar

Beeld: Harley-Davidson

Dat is nogal een verrassend bericht van Harley-Davidson. Liefst 50 nieuwe modellen zullen de komende vijf jaar van de band rollen. In een interview zegt CEO Matt Levatich dat de reden voor deze aankondiging vooral te maken heeft met teruglopende verkoopcijfers wereldwijd. 

De aankomende modellen zullen allemaal gebouwd worden rondom het onlangs vernieuwde Milwaukee-Eight motorblok. Van dat blok zijn inmiddels ook al een aantal versies waardoor het ook makkelijker is om verschillende modellen te ontwikkelen. In dat opzicht is de Ducati Scrambler daar een goed voorbeeld van. 

Maar bij nieuwe modellen alleen blijft het niet. De Amerikanen geloven erin dat ze niet alleen motoren bouwen maar ook rijders. Een community dus. Daarom wil Harley ook 200 dealers in meer landen gaan vestigen om zo een groter klantenbestand op te bouwen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen