Vijftig nieuwe Harley’s binnen vijf jaar

Beeld: Harley-Davidson

Dat is nogal een verrassend bericht van Harley-Davidson. Liefst 50 nieuwe modellen zullen de komende vijf jaar van de band rollen. In een interview zegt CEO Matt Levatich dat de reden voor deze aankondiging vooral te maken heeft met teruglopende verkoopcijfers wereldwijd. 

De aankomende modellen zullen allemaal gebouwd worden rondom het onlangs vernieuwde Milwaukee-Eight motorblok. Van dat blok zijn inmiddels ook al een aantal versies waardoor het ook makkelijker is om verschillende modellen te ontwikkelen. In dat opzicht is de Ducati Scrambler daar een goed voorbeeld van. 

Maar bij nieuwe modellen alleen blijft het niet. De Amerikanen geloven erin dat ze niet alleen motoren bouwen maar ook rijders. Een community dus. Daarom wil Harley ook 200 dealers in meer landen gaan vestigen om zo een groter klantenbestand op te bouwen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.