Recap MotoGP test Sepang

Beeld: 2Snap

De MotoGP-test op het ciruit van Sepang zit er op. In die drie dagen kwamen er wat interessante zaken op tafel. Wij zetten de vijf meest opmerkelijke op een rij:

1. Absoluut op nummer 1 staat Maverick Viñales. De nieuwbakken Yamaha-rijder rijdt met de ogenschijnlijk zware last om het zitje van wereldkampioen Lorenzo succesvol te vullen. Die druk lijkt de Spanjaard juist goed te hebben gedaan aangezien hij op dag 3 de snelste tijd van het hele veld neerzet. Ook als we de resultaten van de gehele test bekijken zien we Viñales bovenaan de lijst staan.

2. Wie dacht dat de veelbesproken winglets – nu ze officieël verboden zijn – ook daadwerkelijk zouden verdwijnen, zal verbaasd opkijken van het nieuwe kuipwerk van Yamaha. Daarin zien we toch duidelijk een spoilerachtige bolling die in mindere mate voor de gewenste voordelen moet zorgen zoals de winglet dat deed. Dat in ieder geval Ducati een vergelijkbaar idee zal inzetten tijdens seizoen 2017 is zeer waarschijnlijk. Wellicht geldt dat ook voor Honda.

3. Want dat Repsol Honda Racing een troef onder de tank heeft is een publiek geheim rondom het paddock. Op de laatste dag van testen rijdt Marc Marquez liefst 39 ronden (van de 85) in 2 minuut rond. In vergelijking: Viñales 20, Rossi 17, Dovizioso 10, Lorenzo 12. Dat nummer 93 ineens een halve seconde sneller kan gaan dan de rest houden smmige coureurs als een serieuze optie in hun achterhoofd.

4. Tito Rabat maakte een flinke smak op dag 2 en is inmiddels terug in Spanje om door vertrouwde doktoren nagekeken te worden. Voor zover nu bekend heeft de voormalig Moto2-kampioen verwondingen opgelopen aan zijn rechterpols, linkerknie, -voet en -tenen. De start van het seizoen is voor de Spanjaard dus een stuk slechter gestart dan hij gehoopt had.

5. Als er iets opvallend genoemd kan worden is het natuurlijk wel de steeds langere carrière van Valentino Rossi. Ook tijdens deze eerste MotoGP-test bewijst de 37-jarige Italiaan dat leeftijd niets te maken heeft met prestaties. Dag drie is hij iets meer dan 2 honderste langzamer dan Viñales. Over de hele test gezien plaatst hij zich op een vijfde plaats.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.