13 C
Nederland
zondag 29 mei 2022

Villopoto is grootste dreiging voor Cairoli

Dit weekeinde start het 2015-seizoen MXGP en wederom zal Tony Cairoli de voornaamste titelkandidaat zijn. Zes jaar achter elkaar is de Italiaan de sterkste crosser in het WK gebleken en dus zal de concurrentie voornamelijk de KTM-rijder in de gaten houden. Echter, vanaf de eerste Grand Prix, dit weekend in Qatar, gaat men ook vooral Ryan Villopoto volgen. De 26-jarige Amerikaan is een fenomeen in eigen land en heeft vele nationale titels achter zijn naam staan, maar zoals wel vaker komen deze rijders nooit in actie in het WK Motocross. Villopoto wil echter de uitdaging aangaan. ‘Elke keer dat ik in Europa heb gereden, viel het me op dat het daar zo’n andere wereld is. Het leek mij wel wat om Europa beter te leren kennen. Het is iets nieuws voor mij en daar hou ik van’, aldus de Kawasaki-rijder. De komst van Ryan Villopoto kan eenzelfde impact veroorzaken als die van Kenny Roberts senior in de wegrace. Echter, met één verschil. Roberts won uiteindelijk drie wereldtitels achter elkaar, terwijl Villopoto al aan heeft gegeven dat dit zijn laatste jaar zal worden.

Overigens is de overstap van Villopoto geen unicum, want in het verleden zijn er meer Amerikanen uitgekomen in het WK Motocross. In MOTO73 lees je welke mannen dat waren. 

De nieuwste editie van MOTO73 ligt sinds gisteren in de winkel en is tevens online te bestellen.

Foto: Kawasaki

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen