zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Vlaamse Ardennen verboden voor motoren

Na de wielertoeristen, klagen nu ook motorrijders dat steeds meer wegen voor hen verboden zijn. "Gemeentes spelen het slim. Ze plaatsen geen verbodsbord, maar laten alleen maar plaatselijk verkeer toe", zegt André Paquay, auteur van het boek 'Heel België met de Motor', in Het Nieuwsblad.

Perfecte wegen langs weilanden, weinig passage, amper huizen. Het lijkt het uitgelezen parcours voor motorrijders die een ritje willen maken. Maar nadat verschillende bewoners en burgemeesters uit de Vlaamse Ardennen al klaagden over die 'wielerterroristen', blijken nu ook de motorrijders steeds minder welkom, stelt Paquay vast.

Hij ontdekte dat verschillende wegen verboden terrein zijn voor motorrijders. "Er zijn zelfs steeds meer stroken waar het verboden is. Vooral in de regio rond Brussel is het erg. Het zijn ideale wegen, maar als de weinige bewoners bij hun burgemeester gaan klagen over geluidsoverlast, zijn wij de klos", luidt het.

In Oost-Vlaanderen is de Molenberg in Zwalm een van de geliefkoosde passages bij motorrijders. Maar burgemeester Bruno Tuybens zette daar een verbodsbord voor motoren. "Vooral uit veiligheidsoverwegingen. De kasseien op de Molenberg liggen ver uit elkaar en er zitten veel putten in de weg. Bij regen is de Molenberg spekglad. Als je er niet met 50 kilometer per uur overrijdt, heb je er gelegen. We pesten de motards niet, we beschermen hen."

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen