13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Vliegende start voor Motocross Nieuw-Vennep

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product of een organisatie of vereniging. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

De inschrijving voor Motocross Nieuw-Vennep is weer van start gegaan. En hoe, want al in de eerste week melden ruim 150 deelnemers zich aan voor het evenement op 13 en 14 juni. Wie verzekerd wil zijn van een plekje achter het starthek wordt dan ook aangeraden om niet te lang te wachten met inschrijven.

Traditiegetrouw wordt in het derde weekend van juni Motocross Nieuw-Vennep verreden. In 23 edities is het evenement uitgegroeid tot het grootste hobby motorcross spektakel van Nederland, met jaarlijks tussen 500 en 600 deelnemers aan de start. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni zal het dorp daarom weer het domein zijn van liefhebbers van deze spannende sport. De 2014-editie zal weer uitdagender zijn dan vorige jaren. Namens de organisatie zegt Paul Cnossen: “We rijden op een prachtige baan die elk jaar weer verder wordt verbeterd in kwaliteit. Voor dit jaar hebben we echter een paar bochten veranderd, waardoor we de deelnemers meer afwisseling bieden. Ook voor het publiek zal de verandering te merken zijn, want er wordt een beroep gedaan op de behendigheid van de crossers en dat staat altijd garant voor spektakel.” Wat er precies veranderd wordt wil Cnossen niet verklappen, alleen dat de wijziging het ’t competitiegevoel versterkt.

Elektrische klasse nog spannender
Na de succesvolle introductie van de open MXE, de elektrische crossklasse waarmee Motocross Nieuw-Vennep vorig jaar een Europese primeur had, krijgt dit onderdeel een vervolg waarbij de crossbeleving verder benadrukt wordt. Cnossen: “De elektrische crossmotoren bleken een waardevolle aanvulling op ons programma. Omdat het voor ons ook compleet nieuw was hebben we goed geluisterd naar de opmerkingen van rijders en publiek en verwerkten dat in de organisatie van de komende editie. We maken de baan meer geschikt voor de elektrische motoren en met een nieuwe wedstrijdformule zal ook het publiek nog meer lol beleven aan de MXE.”

Uitdaging voor organisatie 
Uiteraard staan de bekende klassementen zoals de MX 1, 2 en 3, de Superklasse, de hobbyklasse en de quads weer op het programma, net als specifiek Vennepse onderdelen als de Krasse Knarren Klasse, Ladies Cup en niet te vergeten de Mototriatlon. “In de laatste jaren is de combinatie tussen landelijke klasse-indelingen en specifiek Vennepse programmaonderdelen zeer goed bevallen. Als organisatie is het voor ons elk jaar weer een uitdaging om de wedstrijden zo goed mogelijk te plannen, maar het is de moeite meer dan waard,” aldus Cnossen. Inschrijven voor Motocross Nieuw-Vennep is alleen online mogelijk via www.motocross-nieuwvennep.nl.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen