13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

De Triumph Twins gaan on Tour!

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product of een organisatie of vereniging. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Dit is voor iedere motorliefhebber de kans om kennis te komen maken met de Classics en Cruisers van Triumph, waaronder de onlangs uitgeleverde Thunderbird Commander!  Met beroemde namen uit de jaren 60 en 70, stijlvolle retro looks en beproefde moderne techniek zijn de Triumph Classics en Cruisers stuk voor stuk motoren om indruk mee te maken!

De modelnamen van de Triumph Twins liëeren aan kopstukken uit de motorgeschiedenis, zoals de legendarische Triumph Bonneville en Thunderbird; de motorfietsen die tot icoon verheven werden dankzij hun schoonheid en prestaties in de zestiger jaren. Zo wist de voor Triumph zo kenmerkende staande twin de claim “World’s Fastest Motorcycles” te behalen door jarenlang heer en meester te zijn op de amerikaanse zoutvlaktes bij Bonneville. De populairiteit van de Triumph Twins werd alleen maar groter toen Hollywoodsterren als Marlon Brando (The Wild one – 1954), Steve McQueen (The Great Escape – 1961) en Richard Gere (An officer and a gentleman – 1982) op het witte doek verschenen, rijdend op een 2–cilinder van Triumph.

Het is dan ook daarom dat John Bloor in 1990, een decenium na de wederopstanding van het merk Triumph, opnieuw de Bonneville op de markt bracht. Het model viel direct in de smaak bij vele motorrijders dankzij zijn retro looks en betrouwbaarheid. In de jaren daarop werden ook de Thruxton, T100 en de Scrambler met succes aan het Classic gamma toegevoegd. In 2010 kreeg de naam Thunderbird opvolging en vormde vanaf dat moment samen met de America en Speedmaster het Cruiser gamma van Triumph. De Thunderbird troefde de concurrentie af vanwege zijn bijzonder goede stuureigenschappen en werd zelfs uitgeroepen tot “Cruiser of the Year 2010” in Amerika.

In het verleden waren de Classics en Cruisers al geliefd vanwege hun looks en prestaties en dit recept volgt Triumph nog altijd. Hierdoor zijn de Cruisers en Classics stuk voor stuk motoren om indruk mee te maken en staan ze garant voor veel rijplezier. Kom daarom kennis maken met de Triumph 2-cilinders tijdens de Triumph Twins on Tour en ontdek dat het verleden en het heden uitstekend samen gaan!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen