dinsdag 23 april 2024

Voge Trofeo 300AC Caféracer: verkoopt dat hier?

Met minimale cosmetische ingrepen heeft Voge van de Trofeo 300AC een caféracer gemaak. De motor is al te koop in China en gelet op de cilinderinhoud is het maar de vraag of de Voge ooit in Nederland landt. Maar je weet het niet. Met ongeveer 26 pk, een gewicht van 159 kg en een prijskaartje van rond de 4.000 euro… Voor erbij-fiets niet verkeerd, want het ding smoelt wel.

We herhalen onszelf vaak maar Chinese motormerken zijn verdacht actief aan het nieuwe modellenfront. Voge is daar geen uitzondering op. Meestal betreft het modellen die ongetwijfeld zullen scoren op de Aziatische markten, maar in Noord-Europa nooit. Daarom laten we ze ook niet zien – beter: de modellenvloed kunnen we gewoon niet bijhouden! Maar voor de Voge Trofeo 300AC maken we graag een uitzondering, omdat het zo’n kek-ogende machine is.

Uitgelekt beeld onthult Voge 660cc Sportmotor in ontwikkeling

Kenmerkend voor de caférracer-versie van de Trofeo 300AC zijn het BMW GS-achtige schermpje en de tweekleurige cover. Maar toch ook wel de kleurstellingen: rood-wit of blauw-wit. En wat te denken van het vlakke stuur met end-bar spiegels? Lekker toch? Door het stuur zal je wat voorovergeleund op de motor zitten, waardoor er wat meer gewicht kont op de voorkant. Wat stuggere veren –  de Chinese veren zijn vaak aan de slappe kant – in de voorvork en vegen maar.

Het chassis  is toevertrouwd aan een stalen buis-constructie gecombineerd met een omgekeerde telescoopvork en een achterbrug met een centrale enkelvoudige schokdemper met voorbelasting. De wielen zijn van aluminiumlegering met de maten 110/70-17″ en 150/60-17″. De remmen bestaan uit dubbele schijven van 300 mm vooraan en enkele schijven van 220 mm achteraan. De zithoogte is 800 mm en de tankinhoud 15 liter. Het pakket is dus behoorlijk compleet, zeker als-ie inderdaad voor rond de 4, 5 mille de dealer verlaat.

Laag is ook het opgegeven gewicht van 159 kg, tot vreugde van degenen die op zoek zijn naar wendbaarheid en wendbaarheid. De vloeistofgekoelde eencilinder viertaktmotor levert 28,5 pk (21 kW) bij 8.500 tpm en 24,5 Nm bij 6.500 tpm. De versnellingsbak heeft zes versnellingen. De Voge zal de mythische ’ton’ niet halen, dat wil zeggen de 100 mph-grens overschrijden die zo begeerd werd in de tijd van de originele caféracers in de jaren zestig, maar hij zal gemakkelijk de 100 km/u overschrijden. We verwachten en topsnelheid van rond de 130 km/u.

In China wordt de Voge Trofeo 300AC al verkocht voor ongeveer 2.700 euro. Daarom moet 4,5 mille in Nederland mogelijk zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen