13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

Volkswagen loost Ducati?

Het zou goed kunnen dat Ducati binnenkort weer op eigen benen moet staan, dan wel op zoek moet naar een nieuw suikeroompje, want naar verluidt wil Volkswagen haar slogan eer aan gaan doen: Das Auto, en da’s dus geen motorfiets.

Met name het Sjoemelsoftware-verhaal heeft men in Wolfsburg nogal pijn gedaan en daarom zou men binnen Volkswagen AG terug willen naar de kern, en zich dus enkel willen focussen op de autotak van de firma. Het welingelichte Duitse weekblad Der Spiegel zou vernomen hebben dat daarmee niet enkel de relatie met Ducati, maar ook die met de scheepsbouwtak van MAN op de tocht staat.

De miljarden die Dieselgate Volkswagen gekost heeft zou mede aan de wieg gestaan hebben van het aanstaande zijnde besluit. Maar ga er niet vanuit dat men Ducati zomaar aan een boom in het bos knoopt, want voorzitter van de raad van commissarissen, Ferdinand Piëch, zou persoonlijk nogal gesteld zijn op het Italiaanse motormerk.

Naar verwachting gaat de kogel volgende week door de kerk, wanneer op 22 juni de aandeelhouders samenkomen om de toekomst van het concern tot 2025 te gaan bespreken.

Of Ducati volgende week donderdag in de etalage staat of buiten schot blijft, wij houden je op de hoogte!

Foto: Volkswagen/Ducati

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen