Volledig elektrische Ducati voor een schijntje

Ducati komt met een volledig elektrische machine, die zijn ranke lijnen dankt aan de Ducati GP16-MotoGP machine. En het allermooiste is nog wel de prijs, want met een adviesprijs van 402,30 euro is het nog eens verreweg de goedkoopste Ducati ook.

Zit alleen wel een addertje onder het gras, want deze Ducati heeft een gewichtslimiet voor de rijder à dertig kilo, dus voor iedereen ouder dan, zeg groep drie van de basisschool is het ‘not done’ op deze Ducati Desmosedici GP 12V te stappen.

Natuurlijk weten we dondersgoed dat dit een moderne variatie op de loopfiets is. Alleen is deze loopfiets wel heel cool, en je hoeft dus niet te lopen. De GP 12V heeft namelijk twee elektromotoren met in totaal 330W aan vermogen. Ook heeft ‘ie twee versnellingen en een topsnelheid van 7,2 kilometer per uur.

Er worden zijwieltjes meegeleverd, maar verder kan de GP 12V in principe gewoon als een echte motor de bocht door. Remmen gebeurt trouwens in tegenstelling tot wat je zou denken met een trommelrem in het achterwiel. De dikke dubbele rempartij in het voorwiel is enkel voor de sier.

Beetje gedesillusioneerd, trekken we onze schouders maar op bij het idee dat dit echt kinderspeelgoed is. Misschien leuk voor straks met de Kerst of Sinterklaas? Kun je nu vast gaan sparen, want voor een speeltje is ruim 400 euro plots zo’n schijntje niet meer.

Foto’s: Ducati

[justified_image_grid ids=24144,24145,24146,24147]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?