Nicky Hayden naast Van der Mark in Suzuka

Michael van der Mark gaat opnieuw voor een derde overwinning tijdens de Suzuka 8 Uren-race aankomende juli. Opnieuw rijdt hij samen met Takumi Takahashi, maar in tegenstelling tot verleden jaar wordt zijn tweede teamgenoot niet Casey Stoner, maar Nicky Hayden.

Naast Hayden is er nog een Amerikaan van de partij in Suzuka, want ook Ten Kate World Supersport-coureur PJ Jacobson reist af naar Japan. Hij zal tijdelijk bij het F.C.C. TSR Honda in dienst treden, terwijl Nicky en Mickey samen voor het MuSASHi RT HARC-PRO team uitkomen. Overigens wordt het Haydens tweede 8 Uren, want in 2003 deed hij ook al eens mee, maar viel uit.

Behalve Haydens toevoeging aan de line-up, kijken we vooral uit naar het optreden van Van der Mark, want met een eventuele derde overwinning tijdens de 8 Uren zou Michael van der Mark op gelijke hoogte komen met een aantal grote namen. Behalve oud-500cc podium finisher Mike Baldwin, staat namelijk ook Wayne Gardner op drie overwinningen. Mocht het MuSASHi RT HARC-PRO team winnen, dan komt Van der Marks Japanse teamgenoot zelf al op vier overwinningen uit, eentje minder dan het record van vijf, die Rossi’s oude teamgenoot – Tohru Ukawa – op zijn naam heeft.

De 39e editie van de prestigieuze Suzuka 8 Uren-race vindt plaats in het weekend van 25 en 26 juli.

Foto’s: Suzuka 8 Tai

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?