Voor de motorstarter: Ducati Superdesmo R

Ducati heeft nooit de uitgesproken neiging gehad om beginnende motorrijders aan te moedigen een Ducati te rijden met behulp van uitdrukkelijk toegewijde modellen.

Zeker, de toewijding voor de WorldSBK heeft geleid tot een motor voor op de weg zoder weerga, maae wel beperkt tot de financieel redelijk onafhankelijke liefhebber. Maar een beginnende motorrijder die droomt van de MotoGP en idolaat is van de prestaties van Dovi en Petrux, zou toch ook de mogelijkheid moeten hebben een Ducati sportmotor te bezitten?

Geen keus

Liefst een Ducati die lijkt op een Desmosedici, zonder dat-ie levenslang aan het afbetalen is. Maar wat staat er bij de dealer? Een Scrambler? Een kleine Monster? En wat hebben ze met de MotoGP of WorldSBK?

Wat als Ducati een ‘echte’ sportmotor zou maken. Eentje die technisch zo eenvoudig mogelijk is, met het luchtgekoelde blok en het rijwielgedeelte van de Café Racer, maar wel met kwaliteitsremmen en goede vering. Hoe zou zo’n fantastische race-prototype eruit zien?

De Superdesmo R zou zo moeten zijn: zuinig, robuust en gemakkelijk in onderhoud, maar in alles een Ducati… authentiek.

Meer mooie motoren van Oberdan Bezzi, staan op zijn website MOTOSKETCHES

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?