13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Voor de tv met mama Van der Mark

Beeld: Guus van Goethem

Een SBK-wedstrijd is voor alle betrokken partijen een spannende aangelegenheid. Coureurs proberen zich voor de start te concentreren op hun taak, fans willen hun favoriete rijder een spectaculaire race zien rijden en teams willen zoveel mogelijk punten pakken voor het klassement. Voor de familie van een coureur is de ervaring echter heel anders. Zij willen hem of haar het liefst weer heelhuids over de streep zien komen. Om die ervaring eens mee te maken, keken we samen met Juliette Penthum – moeder van Michael van der Mark – thuis voor de buis naar de wedstrijd op het circuit van Phillip Island. Een rollercoaster van emoties.

Tijdens de start kan Juliette zich het niet opbrengen om naar het televisiescherm te kijken, “als er iets ergs gebeurt, is het bijna altijd wanneer het veld nog dicht bij elkaar zit”. Wanneer de wedstrijd in volle gang is worden we op een doordringende toon gevraagd of we nog koffie lusten. Nee durven we niet te zeggen, om zo de adempauze die Juliette nodig heeft niet te verpesten.

Lees het hele verhaal in MOTO73 nummer 6.

 

Verder lees je in de nieuwste editie onder meer:

Techniek Alles over de evolutie van remmen.

Test Rijden we met de Kawasaki Versys 650 Special Edition.

Achtergrond Bekijken we welke politieke partijen motorrijders een warm hart toedragen – en welke absoluut niet.

Dat en nog veel meer lees je in de nieuwste MOTO73, vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkel of natuurlijk los te bestellen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen