zaterdag 15 juni 2024

Voor elk rijbewijs een elektrische Zero: a licence to ride

Bevrijd jezelf van de beperkingen van je auto en verander de dagelijkse sleur in een opwindend avontuur, waarbij je de motorrijder in jezelf ontdekt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ligt de wereld van de vrijheid op twee wielen dichterbij dan gedacht. Zero Motorcycles heeft immers voor ieder type rijder en ieder type rijbewijs een motor in het assortiment. Zo is een A1-rijbewijs voldoende om de baanbrekende Zero S, DS, en FXE te mogen rijden, rijd je met je A2-rijbewijs de FX, SR en DSR en hebben A-rijbewijshouders daarbovenop nog keuze uit de SR/S, SR/F en DSR/X.

A1-Rijbewijs: S, DS & FXE

Kies jouw rijervaring gewoon zelf. De nieuwe S- en DS-modellen hebben een indrukwekkende accu van 14.4kWh, die ongeëvenaarde kracht en koppel levert voor hun segment. Met een draai aan het gashendel kun je genieten van de opwinding die wordt gegenereerd door een koppel van 132 Nm, waarmee je een topsnelheid van 139 km/u bereikt – prestaties die de verwachtingen voor een motorfiets voor beginners overtreffen. Dankzij de vijf voorgeprogrammeerde rijmodi, die aanpasbaar zijn via Zero’s intuïtieve NextGen app en het dashboard, behoud je als rijder de volledige controle. Voor 2024 werden de Zero S en DS uitgerust met een geoptimaliseerde, volledig instelbare Showa-ophanging, Pirelli Diablo Rosso III-banden, het door Bosch ontwikkelde ABS-remsysteem en Zero’s geavanceerde Cypher III+ besturingssysteem. De succesformule voor een toegankelijke maar adrenalineverhogende ervaring, elke keer dat je de weg op gaat.

Zero Motorcycles en Hero MotoCorp werken samen aan nieuwe elektrische modellen

Flexibiliteit staat bij Zero Motorcycles voorop dankzij de verschillende oplaadmogelijkheden: thuis, op het werk of bij elk compatibel oplaadstation. Met een actieradius tot 248 km in de stad op één volledige lading, kan je op de S- en DS-modellen vol vertrouwen je woon-werkverkeer aanvatten. Met een continu vermogen van 11 kW, kan je deze modellen overigens ook rijden met een A1- of een B-rijbewijs*. De Zero S kost € 17.690 en de Zero DS € 18.710.

Umberto Uccelli, Managing Director, EMEA, vertelt: “Met de vernieuwde S en DS, herbevestigt Zero Motorcycles de positie als het toonaangevende merk voor elektrische motorfietsen. Met een A1-rijbewijs profiteren jonge rijders van een uitstekende prijs om op een échte motorfiets met échte prestaties te rijden. Zero Motorcycles heeft een motorfiets voor elk niveau motorrijder.”

Voor stadsavonturiers lonkt FXE. Met telkens een koppel van 106 Nm en een actieradius tot 169 km bij stadsgebruik, tovert deze lichtgewicht elektrische motorfietsen (slechts 140 kg) je dagelijkse woon-werkverkeer moeiteloos om tot een spannende reis. Laad thuis of op kantoor op via een standaard stopcontact en bepaal jouw rit helemaal zelf. A1-rijders kunnen  meteen met een FXE de baan op vanaf 14.235 euro.

Zero Motorcycles DS.

A2-Rijbewijs: SR & DSR & FX

De SR en DSR zijn de overtreffende trap van respectievelijk de S en DS – zowel qua motor, accu als laadmogelijkheden – maar zijn standaard wel beschikbaar als A2-gekwalificeerde machines. Standaard wordt de SR geleverd met een indrukwekkend koppel van 140 Nm en 52 kW vermogen, terwijl de gloednieuwe DSR 170 Nm en 52 kW presteert. Ben je van plan om op een later moment te gaan voor het A-rijbewijs, dan is er meer goed nieuws: middels een firmware-update kan je Zero-dealer jouw SR en DSR omzetten naar een volwaardige A-versie met respectievelijk 166 Nm/64 kW en 195 Nm/60 kW. Zo wordt elke rit ronduit sensationeel. Beide versies komen standaard met het Rapid Charge System met krachtige 3,3 kW-oplader, maar snellere laadmogelijkheden zijn beschikbaar bij de dealer, en ‘s nachts opladen aan een standaardstopcontact (via EVSE) blijft eveneens mogelijk. De vanafprijzen bedragen respectievelijk 18.710 en 19.720 euro.

De FX blijft ook in 2024 overeind als Zero’s elektrische offroadexpert bij uitstek. De ruige enduro-geïnspireerde avonturier heeft een 7,2 kWh accu en de Z-force aandrijflijn is goed voor een instant koppel van 106 Nm en een topsnelheid van 137 km/u. Zijn prijs start bij € 14.010.

Zero Motorcycles SR.

A-Rijbewijs: SR/F, SR/S & DSR/X

Wie gaat voor het toppunt, die kiest voor de SR/F, SR/S of DSR/X. De eerste is de overtreffende trap van de SR en heeft een piekkoppel van 190 Nm en een vermogen van 40 kW. Dankzij de 6,6 kW geïntegreerde lader laad je het 17,3 kWh accupakket op in 2,7 uur. Heb je daarbovenop een 6 kW Rapid Charger? Dan laad je op van 0 naar 100 in slechts 1,6 uur! De SR/S heeft dezelfde specificaties, maar richt zich dankzij een gestroomlijnde voorkuip en meer rechtop rijhouden op sport-toeringliefhebbers. De SR/F start bij € 23.385. De SR/S bij € 23.790.

De DSR/X, ten slotte, heeft maar liefst 229 Nm piekkoppel in huis, gecombineerd met een piekvermogen van 75 kW. Zero’s ultieme ontdekkingsreiziger heeft eveneens een accu van 17,3 kWh die dankzij de optionele Power Tank uitgebreid kan worden naar bijna 21 kWh. Zo krijg jij alle ruimte om de wereld elektrisch te verkennen. Beschikbaar vanaf € 23.895.

Ga ervoor. Laat de motorrijder in je los, en breng een bezoekje aan een Zero Motorcycles-dealer bij jou in de buurt om kennis te maken met het buitengewone gamma van Zero Motorcycles. Vind hier je dichtstbijzijnde dealer en boek een testrit – https://zeromotorcycles.com/nl-nl/dealer-locator.

Zero Motorcycles SR/S.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen