maandag 15 juli 2024

Zero Motorcycles en Hero MotoCorp werken samen aan nieuwe elektrische modellen

Het is tegenwoordig gebruikelijk voor westerse merken om samen te werken met grote Indiase en Chinese fabrikanten om hun modellen op deze markten te produceren en verkopen. Dit geldt ook voor merken als KTM, Triumph, BMW, MV Agusta en Harley-Davidson. Zero Motorcycles heeft zich nu ook bij dit lijstje gevoegd door een samenwerking aan te gaan met Hero MotoCorp voor de distributie van hun motorfietsen in India. Maar het partnerschap gaat verder dan alleen distributie, want beide merken werken gezamenlijk aan een nieuw elektrisch platform dat zal resulteren in vier verschillende modellen volgens de Indiase website BikeWale.

Zero brengt DSR/X Black Forest uit in Frankrijk

De eerste fase van dit project zal resulteren in twee ‘high-performance’ modellen, terwijl de tweede fase zal leiden tot twee mid-range modellen. Het is belangrijk op te merken dat de definitie van ‘high-performance’ in India anders is dan wat we hier gewend zijn. In India worden tweewielers die meer dan 200cc en 25 pk hebben als ‘high-performance’ beschouwd. De investering voor dit project bedraagt 60 miljoen dollar en de verwachte lancering staat gepland rond 2025, met mogelijk export naar Europa en de Verenigde Staten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen