Was Luis Suarez maar wegracer

In Assen draaide alles het afgelopen weekend om motorsport. De rest van de wereld is maar met een ding bezig: voetbal. Het spelletje beheerst het dagelijkse leven van mensen over de hele aarde. Van die status kan motorsport slechts dromen. Het lijkt zelfs of de verhoudingen steeds schever komen te liggen. Publieke en commerciële zenders besteden dagelijks uren zendtijd – inclusief eindeloze voor- en nabeschouwingen – aan het WK in Brazilië. Om überhaupt motorsport te kunnen zien, dient men in de buidel te tasten voor betaal-tv. Maar de oplossing is nabij: bijtende coureurs.

Suarez bites
Welk onderwerp beheerste de afgelopen dagen de discussie in kroegen en bij de koffiemachine? De economische crisis en alle toestanden in het Midden-Oosten legden het ruimschoots af tegen een bijtende voetballer uit Uruguay. Toets de zoekterm “Suarez bites” in en Google komt met 27.400.000 hits op de proppen. Doe hetzelfde met “TT Assen 2014” en 2.030.000 hits zijn uw deel. Een eenvoudige rekensom leert ons dus dat we een coureur nodig hebben die zijn tanden in tegenstanders zet om de motorsport ruwweg tien keer zo populair te maken.

Fellatio
Mooi, de oplossing voor de geringe populariteit is duidelijk. We hoeven alleen nog maar een coureur aan te wijzen die voor kannibaal moet spelen. Marc Marquez heeft er duidelijk de juiste mond met tanden voor, maar iedereen rijdt achter hem aan. Dan is het lastig bijten. De gelijkenis van Cal Crutchlow met een hooligan is groot, maar bij de Brit zegeviert vast sportiviteit en gezond verstand. Pedrosa is met zijn Spaanse achtergrond een geschikte heetgebakerde kandidaat. Door zijn geringe lengte komt hij alleen onmogelijk in de buurt van schouders van tegenstanders. Als de kleine Dani toehapt ziet dat er eerder uit als fellatio. Dat trekt geen miljoenen extra tv-kijkers.

The Dentist
Rossi is absoluut een kandidaat. Zijn psychologische spelletjes hebben minder effect dan in het verleden. Misschien kan Valentino zijn heil zoeken in een stevige beet? Het is slechts een kleine stap van The Doctor naar The Dentist. Nicki Hayden valt direct af, dat is een heer. Lorenzo wil eerst maanden oefenen op zijn beettechniek en die tijd heeft de motorsport niet. Alvaro Bautista valt er waarschijnlijk af vlak voordat hij wil toehappen.  Colin Edwards maakt ongetwijfeld een grap van zijn serieuze kannibalentaak.

Eet smakelijk
Het maakt ook niet wie er gaat happen, als er maar een coureur regelmatig zijn tanden in een tegenstander zet. Als noodlijdende sport hebben we aandacht nodig en negatieve aandacht is ook aandacht. En coureurs met een gezonde trek in collega’s zijn niet alleen negatief. Ze vormen een perfect uithangbord van fabrikanten van systeemhelmen. Heren coureurs kwijt u van uw taak: eet smakelijk.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.