13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

Voorverkoop naafloze Verge TS gestart

De Verge TS heeft een lange weg afgelegd sinds de start van het project in de garage van Teemu Saukkio. Daar ontwikkelde de Finse ontwerper het naafloze achterwiel en de op de velg gemonteerde aandrijving. Maar hij had hulp nodig om de motorfiets daadwerkelijk op de markt te brengen. Oorspronkelijk heette het model RMK E2, maar het kreeg de naam TS (de initialen van Teemu Saukkio) toen RMK op de EICMA 2019 rebrandde naar Verge Motorcycles.

Vlotte motorfiets

Verge heeft de TS snel in productie gebracht en nu accepteert het merk pre-orders voor de aankomende elektrische motorfiets. Nog steeds voorzien van een 80kW (107 pk) elektromotor, produceert de TS een wel heel dikke 996,5 Nm. Verge beweert dat de motorfiets van 0-100 schiet in minder dan 4 seconden, maar het maximale bereik blijft indrukwekkend met 290 km in de stad en 190 km op de snelweg.

Nieuwe details QJ7000D: elektrische motorfiets met kuip

Snelle oplaadtijden

De TS blijft het concept dat zoveel aandacht trok op de EICMA 2019grotendeels trouw. Toch blijft Verge het platform voorafgaand aan de release verbeteren. De bereikcijfers zijn misschien voldoende volgens de normen van vandaag, maar de oplaadtijden helpen de TS aan een mogelijke oorsprong op de concurrentie. Wanneer je de TS aansluit op een DC-snellader, heeft-ie binnen de eerste 15 minuten weer een actieradius van 100 km. Thuis aan het stopcontact heeft de Verge slechts vier uur nodig om volledig op te laden.

Naast de snelle oplaadtijden toont de website van de Verge verschillende nieuwe kleurstellingen, een hint naar de aanpassingsmogelijkheden van de TS. De volledig zwarte, witte, groene en blauwe kleuren zijn een mooie aanvulling op het oranje kleurenschema dat het marketingmateriaal van Verge domineert. Zelfs met de nieuwe ontwikkelingen, blijft de motorfiets grotendeels ongewijzigd. Het naafloze wiel en de op de velg gemonteerde aandrijving boezemen nog steeds ontzag in, terwijl het geblokte  ontwerp en de agressieve koplamp de TS een kenmerkende futuristische look geven.

Verge TS: vette prijs

De prijs voor de Verge TS is € 24.990,-, de pre-order vereist een aanbetaling van € 2.000,-. Geïnteresseerden kunnen het laatste nieuws bekijken op de website van Verge Motorcycles, waar de specificaties en afbeeldingen staan die het wachten op het langverwachte debuut van de TS moeten verkorten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen