dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Voorverkoop Zwarte Cross 2016 breekt alle records

Foto: Bart Heemskerk

Dit is een ingestuurd persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Grote Denkerskorting
Er zijn nu 10.000 campingkaarten door Tante Rikie verkocht. Daarmee is de limiet gehaald en sluit de Grote Denkerskorting op campingkaarten. Snelle beslissers, door Tante Rikie liefkozend Grote Denkers genoemd, meldden zich dit jaar in sneller en in grotere getale dan ooit tevoren. “Het zweet druipt van de servers, allemachtig wat gaat ’t hard!” Maar er is nog plek zat op de camping voor meer festivalgangers! Vanaf heden geldt de normale prijs voor de camping: €125 euro. De Grote Denkerskorting loopt tot 1 januari 2016. De 3-dagenkaarten en de dagkaarten voor vrijdag, zaterdag en zondag nog voor gereduceerd tarief verkrijgbaar via www.zwartecross.nl/tickets. Er zijn door Tante Rikie van iedere kaartsoort 10.000 stuks apart gelegd.

Nóg meer records
De glamping Grasnapolsky (met luxe 2- en 4-persoons tenten, ontbijtjes, hot tubs en meer) was eerder deze week al volgeboekt. Eerder deze maand bleek meedoen aan de cross megapopulair: binnen 15 minuten waren alle crossklasses vol. De lijnen in de verkoopgrafiek stijgen dit jaar harder dan de steilste springbulten op de crossbaan. Nooit eerder werden er zo snel, zo veel kaarten met Grote Denkerskorting verkocht. De 3 dagenkaart en de dagkaarten zijn verkrijgbaar zolang de voorraad van 10.000 stuks strekt. De Grote Denkersactie sluit op 1 januari. 

Kaartsoort

Prijs voor Grote Denkers?

Hoeveel Grote Denkers zijn er al? (% van 10.000)

Prijs vanaf 10.000 kaarten en/of 1 januari 2016

Dagkaart vrijdag

€ 20,-

6%

€ 30,-

Dagkaart zaterdag

Idem

43%

Idem

Dagkaart zondag

Idem

30%

Idem

3-Dagenkaart

€ 50,-

62%

€ 80,-

Campingkaart

€ 75,-

100%

€ 125,-

 

Say Yes to Apartigheid
In de loop van 20 jaar is de Zwarte Cross uitgegroeid van een kleinschalig buurtfeestje tot een ‘meeting of the minds’ voor de beste muzikanten, topsporters en vrije geesten uit alle windstreken. In 2015 werden er al vijf continenten vertegenwoordigd met 162 topsporters en 1843 artiesten uit 26 landen op de Zwarte Cross verwelkomt en dat zullen er in 2016 zeker niet minder zijn. Het adagium van de komende editie is ‘Say Yes to Apartigheid!’ en op de 27 podia wordt als wat ieder afzonderlijk mens bijzonder maakt uitbundig gevierd. “Eigenlijk is het een soort Olympische Spelen voor positivo’s en mensen wars van hokjesgeest. Landsgrenzen zijn natuurlijk een soort hokjes, dus daar kijken we hier niet naar,” aldus festivaldirectrice. “De typisch Achterhoekse allure blijft echter gewoon behouden hoor. Dat zit helemaal verankerd in ons DNA.”

Zwarte Cross 2016; 21 – 22 – 23 – 24 juli
De wereldwijde voorverkoop startte op 21 november om 11:00 uur
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen