Sinterklaascadeau voor Valentino Rossi

Foto: Circuiti Gioielli

In wit goud en witte en gele diamanten staat gespeld: 10 Volte 46, tien keer 46. Een prijzige armband, zeker als je weet dat nummer 46 – ook bekend als Valentino Rossi – dit jaar niet eens voor de tiende keer wereldkampioen wist te worden. Zuur voor Rossi, maar misschien nog wel iets zuurder voor de fabrikant van deze armband: het peperdure cadeautje was al gemaakt. Oeps. De Italiaanse media was er bijna letterlijk van ondersteboven toen Rossi in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen bestraft werd voor onsportief gedrag. Hij moest daardoor tijdens de laatste wedstrijd achteraan op de grid starten waardoor Jorge Lorenzo in het voordeel was om de titel te pakken, wat hij ook deed. 

In plaats van te wachten tot Rossi daadwerkelijk zijn tiende wereldtitel pakt heeft de fabrikant besloten om het cadeau toch alvast te overhandigen. Middels een persbericht laat het bedrijf – Circuiti Gioielli – ons weten dat Rossi in hun ogen de held was van afgelopen seizoen en dat hij zonder het onsportieve spel van Marquez en Lorenzo gegarandeerd zijn tiende titel had kunnen pakken. “Voor diegenen die een eerlijke sport willen is Valentino Rossi de winnaar.” Ook schrijven ze: “Het maakt niet uit of dit sierraad van goud, zilver of zirkonia is; het gaat om het gebaar. Een symbolisch gebaar van een natie die murw is van het gedoe in de politiek. Als nu ook onze dromen qua sport worden kapot gemaakt moeten we zeggen: ‘Dit pikken we niet’.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.