Harley-Davidson ‘Battle of the Kings’ 2016

Foto: Harley-Davidson

Het is alweer tijd voor de tweede editie van de strijd tussen Harley-Davidson dealers over de hele wereld. De ‘Battle of the Kings’ wordt opnieuw georganiseerd omdat er veel positieve reacties van de dealers gekomen zijn. Dit jaar won H-D Praag met hun kijk op de Streek 750 (zie foto). Dit jaar wordt de Iron 883 gebruikt als basis voor alle nieuwe creaties. 

De motoren worden tussen december dit jaar en februari 2016 gebouwd. De bouwers zijn gelimiteerd aan een vastgesteld maximum bedrag. Dit bedrag is tevens de retailprijs en na de wedstrijd zal de motor dan ook voor deze prijs te koop zijn bij de betreffende dealer. Een creatieve manier van Harley-Davidson om het publiek te laten zien dat een custommotor niet bijzonder duur hoeft te zijn.

Nadat de bouw in februari is afgerond worden de modellen onthuld. Dit gebeurt op de speciale website van de wedstrijd waar vervolgens ook gestemd kan worden op de verschillende bouwsels uit je eigen land. Dit kan van maart tot en met april. De nationale winnaars wordne op basis van publieksstemmen gekozen en een juryronde en gaan vervolgens door naar het ‘Wheels & Waves’-evenement in Biarritz, Frankrijk. Daar kiest een vakjury -bestaande uit ervaren custombouwers – de winnaar die in juni de ‘Battle of the Kings’-prijs krijgt op een speciale ceremonie. 

Er doen liefst 150 dealers mee aan de wedstrijd dus er staan bijna gegarandeerd een paar bijzondere custom Harley’s klaar om gejureerd te worden in Frankrijk deze zomer.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.