Vorig jaar 60 miljoen uur file

Nederlanders stonden vorig jaar in totaal bijna 60 miljoen uur in de file. Hiermee stond er 11,3 procent meer files dan in 2015. Dit terwijl de weersomstandigheden juist beter waren. Dit heeft de Verkeersinformatiedienst (VID) geschat op basis van eigen gegevens. De meeste files stonden tussen Den Haag en Amsterdam, de top 50 vind je hierGeen wonder dat de motor populairder is geworden in de drukke stad.

Hoewel de filedruk dus hoger was dan het jaar er voor, was het in de eerste tien jaar van deze eeuw nog veel hoger. In 2007 werd een piek bereikt, hierna nam de filedruk weer af. Door het effect van economisch mindere tijden en investeringen in infrastructuur stonden er minder files. Wanneer de filedruk op deze manier nu weer blijft toenemen, verwacht het VID voor 2020 nog een nieuwe piek. 

Een onheilspellend toekomstbeeld bleek ook uit een onderzoek dat de Volkskrant liet uitvoeren. De conclusie was dat zonder ingrijpende maatregelen veel Nederlandse steden over vijf jaar zullen dichtslibben in de spits. “De chaos zal in elk geval twee keer zo erg zijn als nu”, zo bleek uit een analyse van het CROW, een platform voor verkeer, vervoer en infrastructuur.  Gelukkig rijden wij (vaak) motor. Al is dat ook niet echt altijd een pretje in de file.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.