donderdag 28 maart 2024

Vorig jaar 60 miljoen uur file

Nederlanders stonden vorig jaar in totaal bijna 60 miljoen uur in de file. Hiermee stond er 11,3 procent meer files dan in 2015. Dit terwijl de weersomstandigheden juist beter waren. Dit heeft de Verkeersinformatiedienst (VID) geschat op basis van eigen gegevens. De meeste files stonden tussen Den Haag en Amsterdam, de top 50 vind je hierGeen wonder dat de motor populairder is geworden in de drukke stad.

Hoewel de filedruk dus hoger was dan het jaar er voor, was het in de eerste tien jaar van deze eeuw nog veel hoger. In 2007 werd een piek bereikt, hierna nam de filedruk weer af. Door het effect van economisch mindere tijden en investeringen in infrastructuur stonden er minder files. Wanneer de filedruk op deze manier nu weer blijft toenemen, verwacht het VID voor 2020 nog een nieuwe piek. 

Een onheilspellend toekomstbeeld bleek ook uit een onderzoek dat de Volkskrant liet uitvoeren. De conclusie was dat zonder ingrijpende maatregelen veel Nederlandse steden over vijf jaar zullen dichtslibben in de spits. “De chaos zal in elk geval twee keer zo erg zijn als nu”, zo bleek uit een analyse van het CROW, een platform voor verkeer, vervoer en infrastructuur.  Gelukkig rijden wij (vaak) motor. Al is dat ook niet echt altijd een pretje in de file.

Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen