zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Stel je vraag: Een motor aanschaffen

Zo nu en dan krijgen we hier op de redactie vragen van lezers. Omdat het vaak leuke onderwerpen zijn gaan we in deze rubriek een aantal van deze vragen beantwoorden. Deze vraag gaat over het doen van wat onderzoek vóórdat je een motor koopt.

Vraag:

Voordat ik een nieuwe gebruikte motorfiets aanschaf, lees ik me altijd goed in. Het ding moet minimaal een paar testen winnen voordat ik overga tot de koop. Toch zegt zoiets niet alles. Het zegt bijvoorbeeld niets over de betrouwbaarheid van een model. Is er een lijst met de betrouwbaarheid van motoren? Houdt een organisatie als de Bovag ergens centraal bij hoeveel terugroepacties en garantiegevallen er bij een model zijn geweest? Nu ben je afhankelijk van mensen die heel hard roepen dat sommige motoren altijd stuk gaan. Misschien zijn die mensen onbetrouwbaarder dan het merk dat ze vervloeken. En van internetfora heb ik ook niet zo’n hoge pet op, daar roept iedereen ook van alles.

Antwoord:

Merken zijn verplicht hun recall voor een bepaald model door te geven. Dit gebeurt in Nederland bij de RDW en die maakt deze informatie hier openbaar. De eigenaar van een desbetreffende motorfiets wordt opgeroepen om zijn motor voor onderhoud aan te bieden, zodat de update kan worden toegepast. Er zit dus niets anders op dan toch op internet te gaan speuren naar informatie. Ook handig zijn deze aankooptips.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen