Stel je vraag: Een motor aanschaffen

Zo nu en dan krijgen we hier op de redactie vragen van lezers. Omdat het vaak leuke onderwerpen zijn gaan we in deze rubriek een aantal van deze vragen beantwoorden. Deze vraag gaat over het doen van wat onderzoek vóórdat je een motor koopt.

Vraag:

Voordat ik een nieuwe gebruikte motorfiets aanschaf, lees ik me altijd goed in. Het ding moet minimaal een paar testen winnen voordat ik overga tot de koop. Toch zegt zoiets niet alles. Het zegt bijvoorbeeld niets over de betrouwbaarheid van een model. Is er een lijst met de betrouwbaarheid van motoren? Houdt een organisatie als de Bovag ergens centraal bij hoeveel terugroepacties en garantiegevallen er bij een model zijn geweest? Nu ben je afhankelijk van mensen die heel hard roepen dat sommige motoren altijd stuk gaan. Misschien zijn die mensen onbetrouwbaarder dan het merk dat ze vervloeken. En van internetfora heb ik ook niet zo’n hoge pet op, daar roept iedereen ook van alles.

Antwoord:

Merken zijn verplicht hun recall voor een bepaald model door te geven. Dit gebeurt in Nederland bij de RDW en die maakt deze informatie hier openbaar. De eigenaar van een desbetreffende motorfiets wordt opgeroepen om zijn motor voor onderhoud aan te bieden, zodat de update kan worden toegepast. Er zit dus niets anders op dan toch op internet te gaan speuren naar informatie. Ook handig zijn deze aankooptips.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.