woensdag 8 februari 2023

Vrachtwagenchauffeurs in actie op snelwegen

Weggebruikers moeten maandag op de snelwegen tussen 11.00 en 12.00 uur rekening houden met vrachtwagenchauffeurs die actievoeren door niet harder te rijden dan 60 kilometer per uur. De actie, een initiatief van de belangenorganisatie van kleine transportbedrijven VERN, is een protest tegen de inzet van goedkope Oost-Europese chauffeurs in het wegtransport in Nederland. Hoeveel truckers meedoen, is onduidelijk.

De verkeerspolitie houdt de actie scherp in de gaten en adviseert weggebruikers maandagochtend goed op de verkeersinformatie te letten. Met VERN is afgesproken wat wel en niet mag. Zo word langzamer rijden dan 60 kilometer niet getolereerd.

VERN wil met de actie druk uitoefenen op de Nederlandse overheid en de Europese Commissie om de problemen met Oost-Europese chauffeurs uit onder meer Polen en Roemenië aan te pakken. De chauffeurs zouden via allerlei constructies tegen lage lonen achter het stuur worden gezet. Volgens de organisatie zijn vooral kleine transporteurs de dupe van deze ‘oneerlijke concurrentie’. Bovendien zou de verkeersveiligheid in het geding zijn omdat de Oost-Europese chauffeurs niet goed zouden zijn opgeleid.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen