‘Vrouwelijke motorrijders zijn zelfverzekerder’

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwelijke motorrijders zelfverzekerder dan hun geslachtsgenoten die niet in het bezit zijn van een A-tje, dat meldt Nu.nl. ‘Vrouwelijke motorrijders voelen zich gelukkiger en zelfverzekerder dan vrouwen die niet motorrijden.’

Om het goede nieuws voor te zetten, schijnen ze ook gelukkiger in de liefde te zijn en hebben ze ook een beter seksleven. Dat wisten we stiekem natuurlijk dondersgoed, maar het Amerikaanse onderzoek dat gehouden werd onder 2.029 vrouwelijke motorrijders maakt onze aanname nu concreet.

Zo blijkt dat bijna veertig procent van de motorrijdende vrouwen zegt dat ze zich altijd gelukkig voelt. Dat percentage ligt onder de vrouwen die niet motorrijden op slechts 16 procent, terwijl onder de niet rijdsters slechts 7 procent zich zeer sexy vindt. Dat is bij de motorrijdsters onder ons op liefst 27 procent. Een flink verschil!

Wat zelfvertrouwen betreft wordt de motorvrouw er ook niet slechter op, want 35 procent voelt zich altijd zelfverzekerd, onder de niet-rijdsters is dat maar 18 procent. Hoe gelukkig vrouwen zich voelen, leent zich onder de motorrijdsters voor ruim de helft aan het motorrijden. Het is zelfs zo dat bijna drie kwart van de vrouwen er zeker van is dat hun leven erop vooruitgegaan is sinds ze met motorrijden zijn begonnen. 

Iets meer dan de helft van de motorbezitsters is bovendien zeer tevreden over haar seksleven, tegenover 35 procent van de niet-rijdsters.

Nou, dan weet je dat ook weer!

Foto: Henny B. Stern

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.