donderdag 28 september 2023

Waar rijden volgens Europa de slechtste rijders?

‘Planning on a European vacation this summer? Look out for aggressive, dangerous and drunk drivers.’ CNN Travel windt er geen doekjes om. Maar liefst 79% van de Europeanen zou negatief denken over hun mede-automobilisten.

CNN verwijst naar een onderzoek dat werd uitgevoerd door het Franse Vinci Autoroutes onder 124.000 Europeanen. Daarin lees je o.s. dat slechts 16% van de Italiaanse weggebruikers vindt dat andere verkeersdeelnemers beleefd zijn op de weg. Griekenland staat bovenaan het lijstje. De Grieken geven toe dat ze bellen tijdens het rijden (77%) en hun smartphone gebruiken achter het stuur (83%). Overigens gebruikt overal in Europa meer dan de helft van de bestuurders de smartphone, Spanje staat onderaan met 62%.

Energica Experia: zes redenen waarom we deze elektrische motor zeer serieus moeten nemen

Mogelijk zijn de Grieken het meest eerlijk van heel Europa, want tijdens het onderzoek kwam het land ook bovenaan de lijst uit als meest gevaarlijk rijgedrag. Ongeveer een derde van de automobilisten gaf aan zelf gevaarlijk gedrag te vertonen als te hard rijden, door rood licht rijden, niet te vertragen voor wegwerkzaamheden en bumperkleven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image