vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Waarom?

Er zijn van die berichten waarbij je de waarom-vraag amper durft te stellen. Zoals het bericht dat een oplettende lezer ons vandaag tipte. Op 1limburg.nl staat namelijk het trieste bericht dat de brandweer in Ubach over Worms moest uitrukken omdat er een motor in de brand stond. De foto’s bij het berichten laten weinig aan de verbeelding over. De redacteur van 1limburg.nl doet in het verhaal de suggestie dat de motor mogelijk gestolen is en dat zou inderdaad zomaar kunnen.

Op de redactie krijgen we helaas regelmatig telefoontjes en mails van wanhopige abonnees die een laatste poging doen om een gestolen motor terug te krijgen. 

En dat is niet zo raar als je de cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (STAVC) erbij pakt. Volgens die cijfers zijn er in de afgelopen jaren ongeveer hetzelfde aantal motoren als gestolen gemeld. In 2015 waren dit er 1845, in 2016 1579. Dat is vrijwel gelijk met het eerste jaar – in 1995 – dat er werd gemeten, toen er in totaal 1704 motoren bij de politie werden gemeld als gestolen. Tel je bij de in 2016 gestolen motorfietsen de 12.698 brom- en snorfietsen op, dan kom je uit op 14.277 als gestolen geregistreerde tweewielers in heel Nederland.

Maar wat te doen als je motor gestolen is? Je leest er alles over in de MOTO73 nummer 26/1 die nog een paar dagen in de winkel ligt of hier te bestellen is.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen