Walid Soppe geen enkel moment in gevaar

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Walid Soppe was afgelopen weekend in Francorchamps geen enkel moment in gevaar. Met een comfortabele winst in de beide wedstrijdraces bouwt hij tevens zijn voorsprong in het klassement langzaam uit. Djim Ulrich had het nakijken en werd tweede. Rick Dunnik eiste de derde plaats op.

Een derde positie op de startgrid weerhield Djim Ulrich er niet van om direct na de start de achtervolging op Soppe in te zetten. Jeffrey Buis moest al snel door een valpartij enkele plekken inleveren en kon daardoor niet optimaal profiteren van zijn tweede startplaats. Achter de twee kemphanen waren Rick Dunnik, Ruben Doorakkers en Finn de Bruin verwikkeld in een spannende strijd om de derde plaats. Als Dunnik weet weg te rijden bij zijn tegenstanders zet Doorakkers een tandje bij en rijdt hij beheerst het gat weer dicht. In een van de laatste ronden pakt Doorakkers de positie van Dunnik over en komt hij knap als derde over de streep. 

Hoogst haalbare

De winst in de tweede race wordt Soppe min of meer in de schoot geworpen doordat Ulrich niet direct achter hem aan kan gaan. Ulrich wordt in het groepje met Buis, Dunnik, Doorakkers en De Bruin opgehouden waardoor Soppe zijn voorsprong kan vergroten. Als Ulrich zich uit het groepje weet los te rijden is Soppe al te ver vooruit en is de tweede plaats voor Ulrich het hoogst haalbare. Het groepje daarachter valt wat uit elkaar en Dunnik rijdt beheerst naar een derde plek. Hij laat Buis en Doorakkers achter zich. 

Gelegenheidscoach

Op zondag werd Joey Litjens bij het coachen van de jonge talenten geholpen door EK Superstock 600 coureur Wayne Tessels. Hij was als gelegenheidscoach naar Francorchamps afgereisd en voorzag de NSF coureurs ook van praktische tips om hen beter te laten racen. Litjens was erg blij met de hulp van Tessels: “Het is mooi om te zien dat Wayne dezelfde ontwikkelpunten bij de coureurs ziet als ik. Samen hebben we de jongens op hele specifieke punten extra aandacht kunnen geven en dat was erg leuk om te doen. Het was een lang weekend in Francorchamps en de nieuwe coureurs vinden steeds beter de aansluiting bij de ervaren jongens. We zijn nu halverwege het seizoen en dat verschil mag nog wel wat kleiner worden, daar ga ik de komende wedstrijden in ieder geval op focussen.”

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?