donderdag 28 maart 2024

Radarcontrole checken? Doe maar niet!

Velen zullen het wel eens gedaan hebben, nadat je in een soms letterlijke flits ‘iets’ zag dat op een snelheidscontrole leek: terugrijden om het te checken. ‘Stond daar nou radarapparatuur, of was het maar een kliko?’ Vaak is opluchting het gevolg, af en toe is de ontdekking minder prettig.

Een 23-jarige man uit Heerlen deed gisteren in Amersfoort hetzelfde. Hij reed heen en weer over de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort (Street View-link) en reed daarbij één keer 98 kilometer per uur, en de tweede keer 114 kilometer per uur. De toegestane maximumsnelheid is daar vijftig kilometer per uur. Na de tweede keer, waarbij hij 64 kilometer per uur te hard reed, voelde hij echter nattigheid. Hij reed langzaam terug naar de radarcontrole, maar werd daarbij onmiddelijk in z’n nekvel gegrepen door de dienstdoende agent die de auto opmerkte. Het gevolg: zijn rijbewijs werd onmiddelijk ingevorderd.

De officier van justitie gaat zich buigen over de twee boetes die de 23-jarige Heerlenaar zal moeten betalen, en de termijn waarop hij z’n rijbewijs weer mag ophalen.

En voor het geval je onlangs nog geflitst bent, vind je hier ons stappenplan voor het maken van een online bezwaar tegen je boete.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen