Radarcontrole checken? Doe maar niet!

Velen zullen het wel eens gedaan hebben, nadat je in een soms letterlijke flits ‘iets’ zag dat op een snelheidscontrole leek: terugrijden om het te checken. ‘Stond daar nou radarapparatuur, of was het maar een kliko?’ Vaak is opluchting het gevolg, af en toe is de ontdekking minder prettig.

Een 23-jarige man uit Heerlen deed gisteren in Amersfoort hetzelfde. Hij reed heen en weer over de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort (Street View-link) en reed daarbij één keer 98 kilometer per uur, en de tweede keer 114 kilometer per uur. De toegestane maximumsnelheid is daar vijftig kilometer per uur. Na de tweede keer, waarbij hij 64 kilometer per uur te hard reed, voelde hij echter nattigheid. Hij reed langzaam terug naar de radarcontrole, maar werd daarbij onmiddelijk in z’n nekvel gegrepen door de dienstdoende agent die de auto opmerkte. Het gevolg: zijn rijbewijs werd onmiddelijk ingevorderd.

De officier van justitie gaat zich buigen over de twee boetes die de 23-jarige Heerlenaar zal moeten betalen, en de termijn waarop hij z’n rijbewijs weer mag ophalen.

En voor het geval je onlangs nog geflitst bent, vind je hier ons stappenplan voor het maken van een online bezwaar tegen je boete.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.